Publicitat
Política · 13 de Febrer de 2013. 08:26h.

Tardà compara un desnonament amb la pena de mort

"Desnonar és tan legal com criminal"

Tardà compara un desnonament amb la pena de mort

Tardà, en una imatge d'arxiu

El diputat d’ERC-RCat-Catalunya Sí, Joan Tardà, ha defensat que el Congrés accepti la Iniciativa Legislativa Popular (ILP) per tal de permetre la Dació en pagament amb caràcter retroactiu. Tardà ha explicat que "desnonar una família del seu habitatge és legal. Però que sigui legal, com ho és la pena de mort, no nega que sigui una acció criminal".

Per a la coalició independentista és criminal que hi hagi "tres milions d'habitatges buits, però 400.000 desnonaments executats en 4 anys, que han patit persones que no han pogut pagar la hipoteca. Perquè després d'haver patit l'especulació amb l'increment del preu del sòl, de l'habitatge i de les hipoteques, ara pateixen la recessió amb l'atur, les retallades socials i una paga només per 6 mesos de 400 euros".

El diputat independentista ha preguntat si "el dret constitucional a l'habitatge no s'ha de complir? Per què anteposen a aquest dret els drets econòmics dels poderosos?" I els ha respost que la manera de donar resposta a aquesta pot trobar "en els presumptes 'sobresuborns' de les constructores que s'han beneficiat de les obres públiques i els càrrecs de consellers per expresidents i exministres", en "governs al servei del capital i no del poble, que en lloc de desnonar els banquers, desnonen les seves víctimes" i ha demanat al PP, abans que anunciés que admetria a tràmit la ILP que "canviessin el seu vot".

Per a Tardà, "els desnonaments quedaran per a la història com una infausta injustícia consentida pel Govern i el Congrés. Quan la societat hagi progressat tant com per votar polítics que no consentin ni un sol desnonament d'habitatge habitual, què podran fer per rescabalar les víctimes d'avui? ¿Demanaran perdó? ¿Faran monuments al desnonat anònim?"

Finalment, ha acabat defensat "que quedi per a la història que des de fa anys ERC, IU, ICV, BNG i l'esquerra abertzale venim defensant, sense ambigüitats, el dret a l'habitatge, la dació en pagament retroactiva, la paralització dels desnonaments i la creació d'un parc d'habitatge de lloguer".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Joana M.M:, Barcelona, 13/02/2013 - 15:12

Los jueces son culpables de aplicar los deshaucios. No tienen sensibilidad. Dan pena.

#4 BEJOTA, BCN, 13/02/2013 - 14:54

Los trabajadores de Optum, filial de United Health Group con sede en Barcelona que desarrolla software para hospitales, SE VA .SRS. DE ERC
.SE VAN ,NO VIENEN (EUROVEGAS"),O DICEN QUE SE IRÁN.

#3 pepe, andorra, 13/02/2013 - 14:30

Yo incluso prefiero un desahucio antes q soportar un discursito de este señor. Q por cierto, mas injusto me parece ir a la puerta de la cárcel a pedir la libertad de un asesino como Bolinaga. Pero de eso en este diario, no han dicho nunca nada. Q cosas.

#2 Joan Besora, Lloret de Mar, 13/02/2013 - 09:37

Molta gent trovarà aquestes paraules exagerades, però malauradament la realitat quotidiana les confirma. I si és conegués en profunditat el problema, veuriem que aquest suicidis no son res més que la punta del iceberg. Quants drames humans hi ha darrera de cada desnonament?

#1 ultimatumPueblo, Barcelona, 13/02/2013 - 08:44

@ultimatumPueblo. Ara es l'hora de jugar fort. He creat una web on exposo 113 lleis y mesures per aturar la corrupció. 1 abril 2013, data limit perque aquestes lleis siguin aprobades, del contrari diners fora banc i eleccions. Entre tots podem cambiar les coses.
http://www.elultimatumdelpueblo.com