Publicitat
Política · 26 de Maig de 2020. 08:30h.

Tardà denuncia "el torrisme"

"S'ancora en el conflictivisme simbòlic estèril"

Tardà denuncia "el torrisme"

L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha contraposat en un article a El Periódico el junquerisme amb "el torrisme" i ha destacat que el pensament polític junquerista es basa en "socialitzar l'ideal republicà com a mòbil de construcció d'un país més just socialment i de la culminació del procés a través d'una solució satisfactòria, no només per democràtica, sinó també per integradora". "En definitiva, que totes les parts catalanes, independentistes i no independentistes, se sentin interpel·lades a treballar i respectar l'opció contrària i a no bloquejar cap solució en el marc d'un acord referendista", remarca.

Tardà ha admès que ERC té "dificultats" per desplegar l'acció política junquerista a Madrid després que Pedro Sánchez pactés amb Ciutadans i, segons ell, devalués "la paraula compromesa en negar-se a posar data a la taula de diàleg". També reconeix "entrebancs a casa nostra per causa, d'una banda, de la preocupant i creixent desaparició del catalanisme polític al PSC i, altrament, pel terraplè nacionalista postconvergent".

El dirigent republicà critica que el "torrisme" i Junts per Catalunya "no s'està de pactar la Diputació de Barcelona amb Núria Marín a fi d'impedir que un republicà la comandi, però que alhora s'ancora en el conflictivisme simbòlic estèril i en el conservadorisme, bo i ignorant la realitat del país i la peremptòria necessitat d'aconseguir en el proper cicle electoral un avenç significatiu de suport popular".  "Més junquerisme i menys torrisme", ha reclamat.

Joan Tardà creu que ERC "faria bé d'assumir la imprescindibilitat d'ocupar el màxim espai polític a Madrid i, a casa nostra, sumar, d'igual a igual, nous constructors de la República, és a dir les forces polítiques (tal com s'ha demostrat en l'aprovació dels pressupostos) que fonamenten també l'acció en l'exigència que l'actual crisi no ha de ser pagada per les classes populars ni el referèndum pot caure del full de ruta".

"Prioritari, doncs, superar fractures emocionals (com ara les dels acords Valls-Colau per impedir l'alcaldia plena o compartida d'Ernest Maragall) i sumar complicitats amarades de republicanisme popular, tal com és anomenada la fraternitat política per part de l'amic Gerardo Pisarello" destaca l'exlíder d'ERC a Madrid, que remarca que "d'això se'n diu liderar els nous temps i les noves necessitats".

Publicitat
Publicitat

14 Comentaris

Publicitat
#14 Som república, Girona y sus pueblos, 27/05/2020 - 14:42

El voluntarisme d'aquesta trepa és colossal, creuen que colocant arreu "som república" algú s'ho empassarà, a partir de demà em posarè una samarreta amb l'slogan "Soc Brad Pitt", segur que alguna titi (no massa inteligent) acabarà picant.

#13 Galba, Barcelona, 26/05/2020 - 19:20

Però de debó aquests supremacistas semi-analfabets creuen que l'independentisme (i, per suposat, el relator) preocupan el mes minim al mon?

#12 El Sifoner, Castelló, 26/05/2020 - 17:54

¿Te acuerdas? En noviembre del 2013.- Ciudadano Junqueras “Si hemos sacado a dos millones de personas a la calle… ¿quién dice que no podríamos parar la economía catalana durante una semana?”Los efectos de un parón en la economía catalana podría afectar a la estabilidad de los mercados financieros. COVID no se cuantas semanas y aquí estam

#11 El Sifoner, Castelló, 26/05/2020 - 17:27

Tan fácil que lo tienen, tan solo tienen que salir del gobierno y retirarle su apoyo al ciudadano Torra. Pero hay un problema claro, tienen horror a la palabra maldita "botifler"y no están dispuestos a escucharla contra ellos, se ganarían el infierno. Esa palabra contra un secesionista, es mano de santo oiga.

#10 Figueras, Figueras, 26/05/2020 - 15:27

Què?? Com?? Boyes, Oteguis, T.Lliure??? et sonen d'algo?? pq aneu de la maneta!