Política · 7 de Maig de 2021. 08:54h.

Tardà denuncia les maniobres de Junts

"Presumeix d'un patriotisme que no exerceix"

Tardà denuncia les maniobres de Junts

L'exdiputat d'ERC al Congrés, Joan Tardà, ha denunciat en una entrevista a La Vanguardia que "Junts presumeix d'un patriotisme que no exerceix" i ha assenyalat que "el somni humit dels nacionalistes sempre ha estat intentar que el republicanisme esdevingués el seu satèl·lit". "Amb ERC no ho han aconseguit. Tot just al contrari, només cal veure els darrers resultats electorals", ha remarcat.

Tardà ha advertit que "no fer govern no només és jugar a la ruleta russa d'una repetició electoral que esdevindria en rancúnia i ens portaria a una gran abstenció, sinó que també és un acte de gran irresponsabilitat de JxCat". "No s'entén que ERC hagi de passar aquest calvari", ha sentenciat.

També ha dit que si fos ERC qui s'hagués abstingut, hi hauria protestes a la seu dels republicans perquè "eren capaços –ben bé no sabem qui, però ja ens ho podem imaginar– de promoure una manifestació davant la seu d'Esquerra a Barcelona protestant perquè en algunes ciutats s'havia decidit fer passar a l'oposició els nacionalistes i, en canvi, sense cap mena de vergonya els dos partits pares fundadors de la segona restauració borbònica, tant els nacionalistes com el PSC, pactaven no només la Diputació de Barcelona, sinó la majoria de consells comarcals".

L'exlíder d'ERC a Madrid ha dit que Junts "no ha volgut fer els deures: analitzar, reflexionar, repensar com cal encarar el darrer tram que ens ha de portar a exercir el dret a l'autodeterminació". "Aquesta feina ERC ja l'ha feta. D'altres continuen els uns
instal·lats en escenaris màgics, i l'unionisme, en una indolència d'acceptar que el seu projecte no és possible si es pretén marginar un 52% dels catalans que no som autonomistes", ha reblat.

Joan Tardà creu que "hi ha un interès comú del PSC i de Junts de barrar el pas al republicanisme perquè se senten amenaçats". "Uns, en l'àmbit metropolità, i el nacionalisme veu com el republicanisme l'està desplaçant en l'hegemonia o el lideratge en l'àmbit nacional", ha afegit.

Finalment, ha assenyalat que Junts "han intentat competir amb ERC per veure si es podien quedar amb el tros més gros del pastís independentista, quan nosaltres estem en la fase de fer el pastís més gros, d'acumular forces". "S'han vist obligats a generar un discurs polític basat en falsedats, perquè només a partir d'això ells podien aparèixer com a patriotes de debò", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

23 Comentaris

Publicitat
#22 Pan con tomate y jamón ibérico, El separatismo nos roba., 08/05/2021 - 12:56

"els dos partits pares fundadors de la segona restauració borbònica"

¡Que manía...! desde su famoso aullido de guerra, aquel de... "Mori el Borbó...!!" este republi-bananero no ha evolucionado.
Calculando la antigüedad de su patria milenaria, él, se quedó en el Pleistoceno...

#21 Tabarnés puro, Barcino, 08/05/2021 - 08:18

Para patriotismo el tuyo, reTardà, que llevas décadas cobrando del Estat opresor. Manda webs.

#20 gurguri , barcelona, 07/05/2021 - 20:02

TARDÁ, les has dicho a Aragonés de tu partido que deje de ser el FELPUDO de JunsxCat.Podría haber hechp GOVERN sin este partido que solo quiere conservar los negocios de hace 30 años.

#19 bejota, bcn, 07/05/2021 - 17:16

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés,

#18 bejota, bcn, 07/05/2021 - 13:19

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID