Publicitat
Política · 24 de Setembre de 2013. 20:02h.

Tardà: "En català diem botifarra!"

El diputat denuncia "mentalitat colonial" a Espanya durant el seu discurs al Congrés en suport de Carles Mateu

El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, s'ha solidaritzat al Congrés amb Carles Mateu, el conductor d'Almenara acusat d'atemptat contra l'autoritat per parlar en català a un Guàrdia Civil. Tardà ha denunciat "mentalitat colonial" a Espanya i després d'enumerar diversos casos de sentències contra el català ha assegurat que "en català diem botifarra!".

"Vexacions, humiliacions, violència física, coaccions, multes i sentències de presó, aquest és el risc que corre un ciutadà al País Valencià, a les Illes Balears, i fins i tot al Principat de Catalunya si vol viure plenament en llengua catalana", ha assegurat des del faristol.

"Carles Mateu va ser condemnat a 6 mesos de presó i a la retirada del carnet de conduir per voler parlar amb la llengua del seu País Valencià i es va veure en un conflicte amb dos Guàrdia Civil. Ànims Mateu, orgullosos de la teva dignitat", ha afegit.

El diputat ha lamentat que "no s'han sentit veus en contra d'aquest atemptat als drets humans i diuen que es volen entendre amb els catalans".

"Jutges del registre civil de Barcelona que obliguen a fer casaments en castellà, jutges que condemnen per desobediència per dirigir-se en català a un policia, un Tribunal Suprem que desestima un recurs d'una sentència  per estar redactada en català, un jutge que retira la custodia a un pare per parlar en català a la seva filla", ha explicat.

Segons Tardà "mai s'havien redactat tan poques sentències en català com ara, ara que hi ha més jutges que són comptents en llengua catalana". "Saben per què? Darrera hi ha una actitud ideològica", ha considerat.  "Això és una mentalitat colonial i en català diem botifarra!". 

Tardà, al Congrés
Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#15 Jos, VNG, 25/09/2013 - 15:21

Joan Tardà, guanyant un sou per no fer res al parlament de Madrid.

#14 botifarras, vielha, 25/09/2013 - 11:42

las que se debe comer este con el Oriol. Asi están, parece que van a eructar de un momento a otro. ¿menudo ambientillo que dejaran en sus alrrededores.

ARAN IS NOT CATALONIA
FREEDON FOR ARAN.

#14.1 angel, Catalonia is not ECSpain, 25/09/2013 - 21:02

Xato, escriu bè o ets ruc. No era FREEDOM FOR ARAN? o FREEDON FOR ARAN? Per quan vols ser independent de Catalunya? Em sembla molt bè que no voleu ser de Catalunya. Us deixarem sortir de Catalunya i desprès que voleu ser un pais Aranès o anireu a ECSpaña? Ja us podeu independentitzar ara. Salut

#13 La Veritat, .bcn, 25/09/2013 - 03:11

SOLUCIóN para los SEPARATISTAS que NO se sienten ESPAÑOLES:
1) RETIRADA de la NACIONALIDAD ESPAÑOLA.
2) Ponerlos de patitas en la frontera.
3) ILEGALIZARLOS por ENALTECIMIENTO del
SECESIONISMO (nuevo anexo a la LEY de
PARTIDOS).

#13.2 hehehe, Barcelona, 25/09/2013 - 11:33

Podeu començar pels gibraltarenys... si teniu el que s'ha de tenir, he,he,he

#13.3 angel, catalunya no es ECSpaña, 25/09/2013 - 21:03

La Veritat? que dises'

#12 palker, la pela es la pela, 25/09/2013 - 00:43

El Retardat, como siempre al lado de los presos de Eta, de bildu de los del "Mori el Borbó" de los ex Terra LLiure. Con tus antecedentes como coño quieres que creamos que un par de polis detienen a otro payaso por solo hablarles en catalá. muestra la sentencia y los hechos probados so simple

#11 claudi, bcn, 24/09/2013 - 23:36

Tardà, guapeton. Lluita pels indignats, terçer sector,
marginació, hipoteques, banquers...
Farts de tanta tonteria! COLLONS !!!