Publicitat
Política · 31 d'Octubre de 2011. 19:11h.

Tardà: "és evident que no pretenia insultar la mare de Peces-Barba"

El diputat d'Esquerra diu que l'expresident del Congrés "ens ofèn fins al moll de l´ós"

Tardà: "és evident que no pretenia insultar la mare de Peces-Barba"

Tardà, en una foto d'arxiu

El diputat d'Esquerra, Joan Tardà, ha assegurat en una entrada al seu bloc que "és evident que no pretenia insultar la mare de Peces-Barba", després que titllés l'expresident del Congrés d"enorme fill de puta" per unes declaracions d'aquest on apel·lava als bombardeigs de Barcelona.

El dirigent republicà ha indicat que "a qualsevol Estat europeu, que un redactor del text constitucional hagués fet unes manifestacions que apel·lessin a la violència contra els mateixos ciutadans de l’Estat hagués provocat la reprovació immediata del Cap de l’Estat, del president del govern i dels presidents de tots els òrgans constitucionals".

En aquest sentit, segons l'electe d'ERC "fer referència als bombardeigs de Barcelona ultrapassa la complexitat de l’anàlisi històrica. I, a més, si es té en compte que fent referència a la més que possible no necessitat de tornar-hi no es nega implícitament la possibilitat d’aquesta solució".

Tardà ha assenyalat que "la societat espanyola té uns valors democràtics tan fràgils que permet que milers i milers de morts pel feixisme i la Dictadura militar encara no hagin estat reconegudes jurídicament com a víctimes per part de l’Estat, que hi hagi sales del Congrés que porten el nom d’un ministre de Franco, que s’obviïn les víctimes del terrorisme d’Estat en els nous textos legislatius acabats d’aprovar i que els seus dirigents, de dretes i d’esquerres, no tinguin cap necessitat de demanar perdó per l’assassinat del nostre President afusellat. De fet, ni el mateix Cap d’Estat mai s’ha plantejat fer-ho per haver jurat els Principios Fundamentales del Movimiento".

"Per això, i només per això, aquesta gran ofensa que, venint d’un intel·lectual només pot explicar-se des de la maldat, ens ofèn fins al moll de l’ós: és una ofensa a totes les víctimes, moltes de les quals de Barcelona, bombardejades, per terra, mar i aire. I ens provoca un dolor i una indignació enormes, a nosaltres, els seus descendents. I el dolor surt de les entranyes!", ha afegit.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Apesoj, lleida, 14/06/2012 - 23:18

És evident que en Peces-Barba és el millor insecticida contra la plaga de Catalanisme més tronat i atàvic que sura del feixisme més retrògrad. Només cal veure les reaccions dels trolls catalanistes d'aquest noticiari sensacionalista.
República, Espanya unida

#16 JosepA, manresa, 03/11/2011 - 10:13

Les intecions no són evidents. El que compte són les paraules i d'aquestes podem deduir que en Tardà no té massa llums si només sap contestar Peces-Barba amb desqualificatius

#15 Santfeliuenc, Sant Feliu de Llobregat, 02/11/2011 - 20:03

És evident que en Tardà és el millor insecticida contra la plaga de l'espanyolisme més tronat i atàvic que sura de l'Espanya eterna. Només cal veure les reaccions dels trolls espanyols d'aquest noticiari sensacionalista.
Tarda, república, Catalunya Lliure

#14 pepe, andorra, 02/11/2011 - 11:58

po fueno, po fale, po malegro. Es una buena maniobra diversiva entre dos amigotes de logia, nada mas.

#11 evidente, bcn, 01/11/2011 - 10:04

Lo que es evidente es que Tardà se expresó con el único tipo de lenguaje que entienden los independentistas. Él tenía la convinción de decir: caca, culo, pedo y pis, pero sus asesores le recomendaron que esos argumentos los guardara para cuando tuviera que explicar el programa de ERC.

#11.1 luisón , asturies, 01/11/2011 - 16:28

muy bueno

#11.2 kimet, bcn, 01/11/2011 - 18:06

Us hem de xerrar en un lexic que entengueu. Particularment el vaig trovar molt moderat fins i tot molt educat.