Política · 20 de Març de 2017. 17:28h.

Tardà expressa la “convicció” del Govern de fer el referèndum

El diputat d'ERC destaca el “tarannà dialogant i pactista” dels catalans

Tardà expressa la “convicció” del Govern de fer el referèndum

Joan Tardà (foto: ERC)

El portaveu d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha assegurat que l’article signat conjuntament pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont; i el vicepresident econòmic, Oriol Junqueras, demostra la “convicció” del Govern de celebrar un referèndum sobiranista, i remarca la voluntat “pactista” i “dialogant” de la Generalitat.

“L’article demostra la convicció que té aquest govern de culminar el compromís que té amb la ciutadania, que no és un altre que obrir els col·legis perquè la ciutadania pugui votar en referèndum el futur del país”, ha afirmat Tardà, qui ha afegit que “denota unitat d’acció i perseverança”. “I continuar fent allò a què ens vam comprometre: fins l’últim moment mà estesa per dialogar amb el govern espanyol”, ha manifestat el portaveu d’ERC al Congrés.

Tardà ha explicat que “la via democràtica és una via oberta, que s'ha exercit moltes vegades a Europa, la més recent a Escòcia. No estem inventant res”.“El món ha de saber que si acabem convocant el referèndum amb l’oposició de l’Estat, mai se’ns podrà acusar de no haver-ho intentat. És part del tarannà dialogant i pactista dels catalans”, ha sentenciat. Tot i reconèixer que el Govern central “ens ho pot dificultar molt i molt”, ha afirmat que “tot continuarà depenent de nosaltres”, perquè “el referèndum o referèndum no podria ser si no tinguéssim les eines nosaltres”.

El diputat republicà, per altra banda, ha considerat que la negativa de l’Estat espanyol a negociar un referèndum li acabarà anant en contra. “Aquest problema polític ja està transitant cap a la vulneració dels drets civils i aquests ja són al costat dels drets humans. Si continuen en aquest camí de la violència judicial, d’aquí quatre dies ja estaran vulnerant drets civils. Quan això passi, l’aparença de fermesa quedarà despullada, s’esmicolarà”, ha asseverat Tardà.

14 Comentaris

Publicitat
#12 Alejandro, Barcelona, 21/03/2017 - 01:21

De tanto repetirse ellos mismos como un mantra lo buenos, democráticos y especiales que son,al final se lo han creído. El batacazo será de órdago; claro, son como criaturas que todo se lo creen.

#11 Carlos Gomez, una cartera els agermana, 20/03/2017 - 22:03

150.000 € de l´ala a l´any que li treu aquest energumen a aquesta camama desde fa mes d´un deceni.

Perque creieu si no que Catlunya es la patria del cor d´aquest profesor de catala de secundaria ?

Pero si hi han timadors es perque hi han timables. Oi ?

Doncs aixo

#10 Galderic, Barcelona, 20/03/2017 - 20:21

Els catalans de veritat, si estem units al voltant dels nostres líders naturals, ahir Pujol i CiU, avui Mas i Puigdemont i el PDeCat, serem invencibles, ningú ens aturarà en els nostres anels de llibertat.

#10.1 Manuel, Tarazona, 20/03/2017 - 22:01

#10.

Ya... oye, además de ajustarte la medicación, dile al enfermero que te ajuste el casco. La hostia que se avecina es cojonuda y tampoco es cuestión de que te hagas daño.

De nada, chiquitín. Ánimo, que ya sale.

#10.2 Pan con tomate y jamón del bueno, Desenroscando barretinas, 21/03/2017 - 00:25

Bien traido Manuel. Pero pobre Galderico, en el fondo es un sentimental. Mira que hechar de menos al chorizo de Pujol, es tan infantil que no le importa que le roben, siempre que sean los suyos.

#10.3 Alejandro, Barcelona, 21/03/2017 - 01:16

Galderic. deberías hablar con propiedad. Más que líderes son gansters, a los que defendéis y arropáis .Convergencia nos roba, qué bien lo intentaron tapar con el España nos roba.¡¡Menudo morro!!

#7 xavier, Barcelona, 20/03/2017 - 19:32

Miri Sr Tardá, foti tal com va prometre una patada al cul al Parlament espanyol, que ja tarda, i declarin la DUI. Europa ens espera.

#7.1 Pan con tomate y jamón del bueno, Desenroscando barretinas, 21/03/2017 - 00:16

Europa ens espera? A quien, a vosotros? No fotis nen. Es enternecedor el infantilismo de estos separatistas, todavía creen en Peter Pan. ¡Ah! y de DUI nada, de nada, no hay cojones.

#6 emprenyat, Barcelona, 20/03/2017 - 19:31

Tarannà dialogant dels indepes: Si ens deixeu fer el que volem, ja ens podem sentar a parlar. Grandiós!