Política · 2 de Novembre de 2013. 17:11h.

Tardà fa una crida als immigrants a "convertir-se en pares fundacionals de la república"

Esquerra presenta 150 preguntes sobre immigració al Congrés

Tardà fa una crida als immigrants a "convertir-se en pares fundacionals de la república"

Tardà, en una imatge d'arxiu

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha fet una crida als immigrants perquè es converteixin en “pares i mares fundacionals” de la república. Tardà ha recordat que encarar l’assoliment dels drets dels catalans de nova planta i les seves condicions de vida és cabdal per construir una societat més lliure.

És per això que ha dit que “fem una crida als nous catalans arribats d’arreu del món en els darrers anysa convertir-se en pares i mares fundacionals de la república”. “Perquè si hi ha quelcom que iguala als catalans acabats d’arribar amb els que en són de fa decennis i als que han nascut a Catalunya és que cap de nosaltres tenim reconeguda la nacionalitat.Tots ens la guanyarem, alhora i junts, amb la proclamació de la república”, ha afirmat.

Tardà ha presentat al Congrés dels Diputats 150 preguntes sobre immigració. Les preguntes es divideixen en diferents blocs: racisme, xenofòbia i delictes d’odi; pobresa, vulnerabilitat i exclusió social; residència i treball; sanitat; nacionalitat; asil i refugi; convalidació y homologació de títols; emigració; cooperació;  protecció de les persones; CIE i fronteres exteriors; dret al vot; i mitjans de comunicació.
 
Les preguntes, elaborades conjuntament amb la Sectorial d’Immigració d’Esquerra Republicana, pretenen evidenciar “els dèficits d’una llei, la Llei d’estrangeria”, a la qual ERC no va donar suport. 

Publicitat
Publicitat

63 Comentaris

Publicitat
#46 Enrique Rus , Cáceres, 04/11/2013 - 13:24

Este señor acabaría sus días en política si en España los partidos vivieran de los afiliados y no del erario público...

http://loquenoseven.blogspot.com.es/p/entradas-nuevas-en-nuestros-blogs.html

#45 m.angels, manlleu, 04/11/2013 - 13:05

Tardà, tu no saps els que et dius! Si tant t'agraden emporta-te'ls a casa teva. Tu no els coneixes.

#44 Casper, Bcn, 04/11/2013 - 12:21

Este está zumbado, y yo que llevo toda la vida en Cataluña de qué seré padre so cabrón...

#43 Martín Martínez Mart, BARNA, 04/11/2013 - 12:17

Quan certs catalans sabent que la independència tindria conseqüències negatives importants i duradores, continuen parlant així, podem pensar que per ells tots és un joc. Podem pensar que són uns irresponsables. (...). SI CANSAT.. JO TAMBÉ ESTIC CANSAT!.

#42 Pere, Comarca Garraf, 03/11/2013 - 22:30

Trituradors d`identitats, nacionalitats i territoris, desnaturalitzadors de pobles. Res respecten dels nostres avantpassats i de la creença d`un poble de més de 1000 anys. Adéu Catalunya. Adéu Europa. Obstinats en que Catalunya i el continent no sigui pas natural. Plegueu. Per una manciata di voti!