Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2019. 09:55h.

Tardà insta Torra a plegar

"El procés no avançarà fins que no el lideri ERC"

El dirigent d’ERC, Joan Tardà, en una entrevista a RNE, ha considerat que cal convocar eleccions el més aviat possible i ha qüestionat la presidència de Quim Torra, a més d'admetre la debilitat de l'actual Govern. “El procés no avançarà fins que no el lideri ERC”, ha afirmat l’exdiputat, que també ha recordat que l’independentisme no té majoria absoluta i ha reivindicat el catalanisme del PSC, qui ha de “ser part de la solució”.

"Aquest no és el Govern que ens fa més forts de cara a encarar els temps que venen. És més, estic convençut que el procés no avançarà fins que no el lideri ERC. És l'únic partit que està situat al mig de la taula", ha dit Tardà, a més de considerar que "JxCat no està al mig de la taula. Té l'hegemonia cultural però ja no té l'hegemonia electoral".

"Si aquest pacte que han fet els posts-convergents amb el PSC a la Diputació de Barcelona l'haguéssim fet nosaltres, estic segur que haguessin vingut a cremar-nos la seu", ha manifestat, a més de lamentar que "el món nacionalista pacta amb el PSC a la Diputació, que és on hi ha més diners de tot el país, i no passa res". "Aquest país necessita eleccions quan abans millor", ha sentenciat.

Tardà, d'altra banda, ha demanat que "no ens enganyem" i ha recordat que "les majories són les que són. Jo estimo molt Catalunya i estimo molt l'independentisme, però estimo més la meva família i a la meva família hi ha persones que són independentistes i persones que no ho són".

"Cal buscar una solució que integri totes les parts, per això sempre he pensat que el referèndum és inevitable", ha dit, a més d'augurar que "aquest referèndum serà entre dos 'sí'. El sí a la independència i el sí a l'oferta que es pugui construir des del Parlament o que pugui arribar d'Espanya".

El dirigent d'ERC ha argumentat que "aquest país necessita eleccions quan abans millor per tal de construir majories més amplies governamentals i parlamentàries". "Caldria un Govern que integrés els independentistes, però també les forces no independentistes, però si favorables al referèndum: 'Comuns', ERC, JxCat i la CUP", ha proposat.

En aquest sentit, ha assenyalat que "aquest govern hauria de tenir un diàleg molt franc" amb el PSC". "El PSC ha de ser part de la solució", ha opinat Tardà, a més d'indicar que "em sembla un reduccionisme intel·lectual inadmissible considerar que el PSC no forma part del catalanisme polític. Em sembla ridícul". "Un dia li vaig dir a Pedro Sánchez 'nosotros nos vamos', estava convençut del que deia, no feia teatre... ara diría 'nosotros nos vamos yendo'", ha explicat també.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#11 Vlac, Barcelona, 23/10/2019 - 23:51

El triunfo del prucés , se ve en el horizonte.
Horizonte : Linea que, por mucho que te acerques, nunca llegas a encontrarla...

#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 22/10/2019 - 15:49

"Yo no tengo por qué aceptar este marco en que estoy obligado a ser solidario per se con los españoles. (...) Como republicano puedo ser tan solidario con un extremeño como con una persona de Córcega. Es más, Córcega está más cerca".

Joan Tardà, (Jotdown.es 24/10/2016)

#8 La naturalesa d'Erc, Barna, 22/10/2019 - 14:44

Son experts en tripartits, en promeses irreals i en demostrar gran afecte per tots aquells que no son de la península Ibèrica.

#6 botifler1914, wATERPUS, 22/10/2019 - 13:39

Pero el jabalí no se habia retirado?

#4 Aquest és el de mori el Borbó?, bbcn, 22/10/2019 - 12:12

Uffff, nens, quin pallissa. Més del mateix. Prou d'independentisme.