Publicitat
Política · 19 d'Agost de 2009. 10:24h.

Tardà proposa la retirada dels diputats catalans a Madrid

El diputat d'ERC proposa aquesta mesura temporal per presionar el TC i evitar la retallada de l'Estatut

Tardà proposa la retirada dels diputats catalans a Madrid

Joan Tardà, amb Joan Ridaon en una imatge d'arxiu

El diputat d'ERC al Congrés Joan Tardà ha proposat la retirada temporal dels diputats catalans per pressionar el Tribunal Constitucional (TC) i evitar una sentència que retalli l'Estatut. En aquest sentit, ha assegurat que "l'any 1918 Francesc Cambó, que no era pas un obrerista, va encapçalar la retirada de tots els parlamentaris catalans –des dels carlins fins als republicans– al Congrés quan el govern espanyol va rebutjar el projecte d'estatut d'autonomia. Ara, doncs, proposo una retirada transitòria dels diputats catalans a Madrid per fer pressió i estimular la mobilització del Congrés".

En una entrevista en el diari 'El Punt', Tardà ha advocat per una campanya de pressió de tots els partits catalans sobre el PSOE. "Fins i tot el PSOE no va veure que no tenia suports al Congrés, no va cedir en el finançament", i el mateix ocorrerà amb l'Estatut, ha afegit. Tardà ha assegurat que, segons la seva opinió, aquesta estratègia de pressió sobre el TC pot fer-se des del Congrés ja que, a Espanya, "la separació de poders és un miratge", ha considerat. "El TC està corromput ideològicament: és il·legítim, parcial i respon als criteris polítics del PSOE i el PP", ha postil·lat.

"És inadmissible que un tribunal corromput faci una lectura encara més restrictiva de l'Estatut, perquè ja havia estat votat pel poble català. Espanya ha de limitar-se a ratificar l'Estatut", ha afegit. Tardà ha assegurat que el grup d'ERC al Congrés ha de ser "catalitzador i plantejar batalla per arrossegar la resta" de formacions polítiques catalanes.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#29 juan, jerez, 20/08/2009 - 10:34

Pero....volverá pronto a seguir cobrando dietazas. Eso seguro

#28 YO, BCN, 20/08/2009 - 08:41

Tardà como siempre, dando la nota

#27 Montesquieu, barcelona, 19/08/2009 - 21:11

Idea bonisima. Aixo comportaria perdua total de recolçaments del govern Zaparteo qu obiriria la possibilitat a una mocio de censura exitosa per part del PP i a partir d'aquest moment començar a fer be les coses (per variar)

#26 Tinot, Barcelona (Card A LA PRESO), 19/08/2009 - 21:04

Un grup de catalans demòcrates ens em unit a FACEBOOK per impulsar una querella criminal contra Carod per les seves amenaces al TRibunal Constitucional. Tots junts acabarem amb Carod!!!
http://www.facebook.com/group.php?gid=147994660169

#25 AI, bcn, 19/08/2009 - 18:14

Tardanika, que n'ets d'intelligent.....