Publicitat
Política · 2 de Desembre de 2010. 12:38h.

Tardà qualifica de "corrupte" el Constitucional

El diputat d'ERC creu que el nou magistrat Francisco José Hernando és un "personatge nefast"

El diputat d'Esquerra Republicana, Joan Tardà, ha aprofitat el debat sobre les propostes de resolució relatives a la Memòria del Consell General del Poder Judicial corresponent a l'any 2009 per carregar contra la designació per part del Senat de Francisco José Hernando com a nou magistrat del Tribunal Comstitucional i l'ha qualificat com un "personatge nefast" que "ha fomentat la catalanofòbia". A més, el diputat ha qualificat l'altr tribunal de "currupto".

Tardà ha fet referència a la comparació entre aprendre català i saber ballar sevillanes que va realitzar Hernando quan ocupava la presidència del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) el 2006. "Si estigués exercint a Catalunya aprendria català, però com un enriquiment personal, com m'agradaria quan vaig a Andalusia saber ballar sevillanes", va declarar llavors Hernando per manifestar la seva oposició a que s'imposi el coneixement del català als jutges que exerceixin a Catalunya.

"Això ho va dir un personatge tan nefast com Hernando", ha recordat el parlamentari, que ha criticat que ara ocupi el càrrec de magistrat del Constitucional, un tribunal que, segons ha dit, ERC "sempre" ha considerat "corrupte en les seves funcions".

Desprès d'aquestes declaracions, el president del Congrés, José Bono, ha animat a rectificar el diputat d'ERC. "Li prego, si té la bondat i com altres vegades ha estat sensible, que pensi durant uns minuts i vagi després a la presidència per veure com ordenen els taquígrafs què es transcrigui la literalitat del seu desig i de la seva intenció que intueixo que no és ofensiva ", ha assenyalat.

Joan Tardà, durant la seva intervenció
Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#17 Ot de Llers, Ribes de Buitnyà, 03/12/2010 - 12:07

Però que és aixó? Que no hi ha llibertat d'expressió? O que anomenar corrupte al Tribunal Constitucional es com dir una paurala sacríclega? Sr. Bono, sembla més papista que el Papa.

#16 Frank, Berga, 02/12/2010 - 22:13

Nefasto es verle a usted de diputado en Madrid y porque esto es una democracia lo aguntamos pero vamos si quiere le damos una vacante al hermano de Carod que le quedan cuatro telediarios en Paris.

#15 Juan, Barcelona, 02/12/2010 - 20:06

El Tardá y sus esperpentos. Para este señor, todo el que no diga que Cataluña es la joya del universo y que los catalanes (los buenos, los catalanistas) son un compendio de vitudes humanas, fomenta la catalanofobia. ¿mania persecutoria o complejo de inferioridad encubierta?

#14 Johan, Sants, 02/12/2010 - 20:02

mori el borbó! erc la veu cagar xro ben cadada quan veu donar veu als socialistes a Catalunya i mes al montilla kno sap ni llegir,ni parlar,ni escriure en català!x tot això mai més confiaré en vosaltres,només voleu la pasta i fugir!torni Sr.Barrera kvosté te principis i idees..la vostra opinió=0

#13 pepe, andorra, 02/12/2010 - 19:39

apartate q me ensucias le dijo la sarten al cazo. Como si el tal Tarda fuera un santo. Nadie duda de la politizacion del TC, gracias a FG, pero la politizacion corrupta de las instituciones en la autonomia de Cataluña es igual o peor. De lo q se queja el barbas este es q el no pueda hacerlo; envidia