Publicitat
Política · 2 de Febrer de 2018. 09:19h.

Tardà recorda Puigdemont que no és "imprescindible"

El diputat d'ERC assegura que el procés "culminarà amb un referèndum"

Tardà recorda Puigdemont que no és "imprescindible"

El diputat d'ERC, Joan Tardà, en una entrevista a elEconomista.es, recorda Puigdemont que "l'objectiu prioritari, per sobre de tot, és la conformació d'un Govern. L'escenari òptim és que Puigdemont i Junqueras puguin liderar el Govern, però el més important és governar".

"Hi ha un bé superior a les persones, que és traduir en Govern la victòria de les urnes. Puigdemont és molt important, el vicepresident Junqueras també, però ningú és imprescindible si per sobre hi ha la formació del Govern. Ningú és imprescindible, i tot el món és necessari. és més, hi ha persones que són molt més necessàries que altres, però de la necessitat a la imprescindibilitat hi ha una diferència ", afegeix.

"Nosaltres assumim que el president Puigdemont és el president legítim de Catalunya, de la mateixa manera que Junqueras és el vicepresident legítim de Catalunya, però és més important que hi hagi un Govern a Catalunya, i cal avançar perquè sigui realitat", subratlla.

Tardà, d'altra banda, es felicita perquè "érem el 14%, ara el 47% i en pocs anys serem el 60%". "Estic convençut que hi haurà una república catalana, i jo ho veuré. Perquè no hi ha cap voluntat per part del Regne d'Espanya de seduir el 50% de catalans independentistes", indica.

El diputat considera que "per construir la república el que cal és una etapa d'una certa tranquil·litat, acumular forces i que els catalans vegin que sense república seguim amb un retrocés".

"Quan en una societat s'instal·la la idea de referèndum, és molt difícil que aquesta idea vagi a desaparèixer de la nit al dia i no ho farà. No sé si serà una pregunta binària, o amb tres solucions. No sé si s'exigirà el 50 o el 70%. No sé quan serà, però estic convençut que tard o d'hora hi haurà una negociació bilateral que culminarà amb un referèndum", conclou.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#9 Carlos Gomez, no reirse mucho que da singlot, 02/02/2018 - 13:58

Mes de 30 anys porta aquest obtus mamarratxo, un pobre professor de catala de secundaria, vivint d´aquest camama :

https://www.youtube.com/watch?v=iRGho8PDa7A


a rao de 150.000 lucas a l´any a carrec dels impostos dels seus opressors.


Catalunya sempre primer com deia Pujol.

#8 Obvietats, Madrit, 02/02/2018 - 13:23

Puigdemont no és imprescindible, Tardà encara menys.

#7 M, Sabadell, 02/02/2018 - 13:18

Este hombre va errado, el proceso no culminará con un referéndum, sino con mas personas procesadas y acabando en la cárcel. Luego con un Govern que se deje de tonterías y se dedique a gobernar.
Salvando las distancias pasará igual que con ETA, se decía que la solución era política y no judicial, y al final se demostró falso. Solución judicial

#5 Espluguenç, Esplugues del Llobregat, 02/02/2018 - 11:48

"Traduir al govern la victoria a les urnes.."
Que no, Tardà... que no heu guanyat a les urnes (les de veritat), ni ara ni mai, que només teniu majoria per la llei D'Hondt. Que s'ha de dir sovint, o si no us creureu realment que representeu la veu del "pople" i que els altres som "traidors" Oi?

#3 Josep, Barcelona Tabarnia España, 02/02/2018 - 10:56

pues ale, ya tardas, que llevas 30 años chupando del bolsillo de los trabajadores, ahí está la puerta