Publicitat
Política · 12 de Febrer de 2014. 10:31h.

Tardà retreu el nazisme als empresaris alemanys

Manifesta que s’han enriquit "gràcies al nazisme" i són "còmplices de milions d'assassinats"

Tardà retreu el nazisme als empresaris alemanys

Piulada

El diputat d’ERC al Congrés, Joan Tardà, ha retret el nazisme a la seixantena directius i empresaris alemanys residents a Catalunya que s’han posicionat en contra de "separar Catalunya d'Espanya".

El republicà, en una piulada al seu compte de Twitter, ha expressat: "Penós que directius d'empreses alemanyes, enriquides gràcies al nazisme i còmplices de milions d'assassinats, critiquin el nacionalisme català".

Aquest comentari ha provocat crítiques per part dels seus seguidors que consideren "molt desafortunat" el comentari. "Esteu donant la raó als contraris", li han manifestat. Un altre li ha preguntat si "totes les empreses alemanyes s'han enriquit pel nazisme" i ha afegit que "de vegades patines, i patines molt".

Actualment, Catalunya, segons fonts oficials de la Generalitat, compta amb 1.058 empreses d’Alemanya, una xifra que representa més del 45% del total d’empreses d’aquest país amb seu a l’Estat Espanyol.

Tardà, en una foto d'arxiu

Publicitat
Publicitat

73 Comentaris

Publicitat
#56 Santsenc, Vila de Sants, 13/02/2014 - 22:13

Un diari alemany molt important ja s'ha fet ressó del que ha dit Tardà. Els polítics espanyols encara no l'han trucat per donar-li les gràcies?
http://www.welt.de/wirtschaft/article124812094/Linksrepublikaner-hetzt-gegen-deutsche-Unternehmer.html

#54 sotar79, Gotha (Deutschland), 12/02/2014 - 20:36

En relació a les declaracions de Joan Tardà,crec que no son les formes mes adients, quan mes aviat es necesita una inversió industrial forta per tal de millorar la economia global catalana, per Alemanya, la empresa on treballo exporta a tota la EU i Espanya inclos,no diferencien territoris en questi

#53 sotar79, Gotha (Deutschland), 12/02/2014 - 20:29

Jo porto dos anys gairebe treballant a una empresa logistica alemanya, jo no dire que els alemanys son uns sants, fan treballar a polacs, ucranians, etc, en feines que ells no volen fer, però en en positiu dic que en la forma de fer son molt mes efectius, per aixo encara son la 1ª potencia d´Europa

#52 Pimpollo, Vic, 12/02/2014 - 19:22

Por fin hemos descubierto el arma secreta de Rajoy contra el nacionalismo catalán: Tardá. Por favor, que éste vomite algo cada día

#51 FRANCESC, Barcelona, 12/02/2014 - 17:22

Ho hem de reconèixer, Joan Tardà té moltes qualitats però el tacte, la diplomàcia i les relacions públiques no són el seu fort. Els empresaris alemanys tenen tot el dret a expressar lliurement la seva opinió i no totes les empreses alemanyes es van enriquir amb el nazisme.