Publicitat
Política · 11 de Juny de 2010. 17:56h.

Tardà veu "feixisme espanyol" a Intereconomía

Insta el govern espanyol a prendre mesures "davant dels insults contra la consellera Geli"

Tardà veu "feixisme espanyol" a Intereconomía

Joan Tardà, amb la ministra Bibiana Aido

El diputat d'Esquerra al Congrés, Joan Tardà, ha manifestat que "cal una resposta política" als insults que hi van haver durant un programa de debat polític a Intereconomía. Eduardo García Serrano va qualificar la consellera Marina Geli de “zorra repugnante”, “guarra”, “puerca” arran del fet que la Conselleria ha promogut l’edició d’un web d’educació sexual.

En un apunt al seu bloc, el diputat republicà considera que "no deixa de ser un exemple més (ja n’hi ha prou!) de la permanent voluntat d’anar normalitzant i socialitzant (aquesta és la raó d’existir d’aquesta cadena) alguns dels conceptes troncals històricament destil·lats pel feixisme espanyol, com ara el menyspreu a la dignitat humana, el masclisme violent i l’odi a la catalanitat".

I afegeix que "més enllà de la gravetat del contingut dels comentaris, copsa la impunitat amb què foren emesos ja que cap dels seus companys de tertúlia (ni tan sols qui exerceix com a director del programa) va mostrar cap mena d’oposició; ans al contrari, reien i assentien".

Per tot això, Tardà considera que "el govern espanyol no pot fer veure que no passa res. Existeix una legislació (Llei de l’Audiovisual) que garanteix l’honor i prohibeix la discriminació de gènere, raó per la qual exigirem que obrin un expedient sancionador (la multa pot arribar a ser de fins un milió d’euros)".

Per tant "li pertoca a la Ministre d’Igualtat ser-ne el catalitzador. En un context de compromís polític del seu Ministeri en favor de la superació de la xacra de la violència de gènere (que no disminueix, ans al contrari), havent publicitat i endegat també programes educatius en pro de la igualtat, i situades, totes les administracions, en el desplegament de la legislació encarada cap a fer realitat la mateixa igualtat, amagar el cap sota l’ala no tindria perdó".

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 JF, Badalona, 16/06/2010 - 20:40

Oye Tardá... que tú fuiste el que amenazaste de muerte al Rey ("'¡Muerte al Borbón!) y llamasta "asesino" al PP (partido manchado por la sangre),

¿Eres el más indicado para hablar de crispación?

#17 pakito el chocolatero, el mundo, 13/06/2010 - 02:57

MIRA TARDA, LO QUE HAS DE LLEVAR AL CONGRESO ES A TUS SECUACES, A AQUELLOS QUE QUEMARON LAS FOTOS DEL REY EN MAS DE UNA OCASION. TU ERES UN POLITICO DE CONVENIENCIA, QUE DEPENDE DEL VIENTO QUE SOPLA Y NO TIENES LO QUE HAY QUE TENER. OK?

#16 Josep-Maria, Barcelona, 12/06/2010 - 22:08

Intereconomia, a més d'un centralisme segur d'ell mateix, també destil·la coherència. ¿Què destil·len ERC, el PSC-PSOE i CiU? Aquí diuen una cosa i a Madrid en voten una altra. Uns semblen cínics; altres, catalanistes acomplexats i insegurs.

#15 Rubianes, cielos, 12/06/2010 - 18:33

Yo por salir en TV3 diciendo peores cosas, ERC me dio una medalla patriótica de las suyas.

También me nombraron CATALAN DEL AÑO, y eso que nací en Pontevedra.

#14 pepillo, barcelona, 12/06/2010 - 12:22

Hizo fortuna la frase de que el patriotismo es el último refugio de los canallas. Si Samuel Johnson estuviera vivo ahora , seguramente habría dicho el patriotismo y llamar fascistas a los demás.