Publicitat
Política · 15 de Juny de 2021. 18:20h.

Tarragona no és Tabàrnia

Pacte independentista a l'Ajuntament entre ERC, Junts i la CUP

Tarragona no és Tabàrnia

L’Ajuntament de Tarragona té un nou govern des d’aquest dimarts 15 de juny, després d’un cop de volant inesperat que ha tingut lloc en unes últimes hores frenètiques. Finalment, ERC ha sumat a l’executiu els grups de Junts per Catalunya i de la CUP, configurant un govern netament independentista.

La decisió de l’alcalde, el republicà Pau Ricomà, deixa en fora de joc el que havia estat el seu soci de govern durant els dos primers anys d’aquest mandat, En Comú Podem. Tot i que Ricomà ha expressat que desitja mantenir el pacte amb els liles, sembla difícil que això pugui succeir amb Junts al govern.

La presentació del pacte s’ha fet avui al Portal del Roser, en un acte amb els tres partits. Ricomà ha assegurat que l’ampliació del govern s’ha fet “en clau de ciutat” i que té l’objectiu de “sumar més agents per poder arribar més ràpidament a més llocs i servir millor els ciutadans”.

L’alcalde manté, per ara, els dos regidors d’En Comú Podem al cartipàs, i ha assegurat que els vol a l’executiu perquè la seva tasca aquests dos anys “ha estat molt positiva i es mereixen l’oportunitat d’acabar-la”. Però sembla improbable que la formació lila es mantingui al govern, després que la seva assemblea hagués descartat fa unes setmanes formar part d’un govern on hi hagués Junts.

La primera reacció dels Comuns ha incidit en aquest fet. En una nota enviada als mitjans, el partit ha assegurat que aquesta “ampliació unilateral” que ha fet ERC suposa un “trencament del pacte” que havien fet els dos partits el 2019. Per ECP, Tarragona ha estat “moneda de canvi del pacte de Junts i ERC a la Generalitat”, i això suposa que Ricomà els està “fent fora” del govern.

L’entrada dels tres regidors de Junts i els dos de la CUP, sumats als set d’ERC, significa que el govern està ara integrat per dotze regidors d’un total de 27. Amb els dos regidors d’En Comú Podem tindrien majoria, però si aquests acaben sortint, el govern seguiria en minoria i necessitaria algun suport extern. A l’oposició segueixen els set regidors del PSC, dos de Ciutadans, dos del PP i dos no adscrits.

Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#11 Pere que tomba, BCN, 16/06/2021 - 13:15

Si Tabàrnia mai arriba a existir, proposo que l'himne es digui "La marcha verde castellana sobre Cataluña".

#10 bejota, bcn, 16/06/2021 - 11:30

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#9 Ojotuerto, Calafell tab, 16/06/2021 - 10:50

el plan de Catalunya es que la mano de obra barata, y sin derechos, se desplace a trabajar al campo de comarques, pero se vuelvan a sus casas en Tarragona. Jajajajaj seguid por el lacisme . Tabarnia Libre!!!!. No tenemos nada que ver con los subvencionados catalanes. catalunya ens roba!!!!!Tabarnia, libre y trabajadora. Tabarnia Free!!!

#8 Carles Fortuny, Palau de la Degeneralitat, 15/06/2021 - 22:32

Si en Tarragona priman el separatismo por encima de la gestión, no tardarán en recoger los frutos. En Barcelona lo sabemos bien.

#7 bejota, bcn, 15/06/2021 - 20:53

EN LAS MUNICIPALES DE TARRAGONA 2019 , UNOS 30 MIL NO SEPARATISTAS.SEPARATISTAS 23 .000.