Publicitat
Política · 21 de Juliol de 2017. 14:31h.

Tarragona s’oposa al referèndum

PSC, PP i C’s aproven una moció que rebutja el calendari del procés independentista

Tarragona s’oposa al referèndum

El referèndum de l’1 d’octubre ha arribat al ple de l’Ajuntament de Tarragona, i ho ha fet amb una sessió tensa on s’ha aprovat una moció del PSC que rebutja el calendari del procés independentista, es demana respecte a la legalitat vigent i s’apunta que no hi haurà cap col·laboració del consistori si no es demana de forma oficial i sol·licitant-se els informes jurídics corresponents.

La moció “antireferèndum”, com s’ha anomenat popularment, ha estat aprovada amb els set vots dels regidors socialistes, els quatre del PP, els tres de C’s i el de la regidora no adscrita. S’hi ha oposat ERC, el PDECAT, la CUP, ICV i Unió. Aquest últim partit s’ha mostrat d’acord amb l’esperit de la moció, però ha votat en contra pel punt on es demanava protegir els funcionaris de l’Ajuntament.

Precisament aquest punt ha portat molta polèmica durant la setmana, amb 170 treballadors del consistori signant un manifest on es demanava que es retirés de la moció. El PSC, però, l’ha mantingut. Des dels partits sobiranistes han criticat durament els socialistes, dient que “ja no queda res del PSC catalanista, ara és només una sucursal del PSOE”, en paraules de la cupaire Laia Estrada.

En paraules similars s’ha expressat Albert Abelló, del PDECAT, apuntant que l’actual PSC “ja només és el vessant més carrincló del PSOE”. Pau Ricomà, d’ERC, ha demanat a l’alcalde, Josep Fèlix Ballesteros, que “deixi a la gent votar” i ha posat en dubte que els mateixos socialistes “encara creguin en la via federal”.

Per contra, des de C’s han felicitat la valentia del PSC i han reiterat que la majoria dels ciutadans de Tarragona “no són independentistes”. Begoña Floria, portaveu del PSC, ha criticat els que volen “donar lliçons de catalanisme” i ha demanat “respecte” a les opinions de tots els grups polítics.

Prop de 200 persones han seguit el ple, convocats per l’ANC i Arran, amb cartells i proclames a favor de l’1-O. La nombrosa assistència ha fet que s’hagués d’habilitar una altra sala perquè tothom pogués seguir el ple. 

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#24 Lo Joanot, Tarrega, 22/07/2017 - 15:00

Tarragona ha demostrado responsabilidad. Se preocupa del bienestar y futuro de sus ciudadanos.

#23 Kevin, Tarragona , 22/07/2017 - 11:49

Yo era del PSC hasta ayer, tengo clarisimo que a partir de hoy me voy a hacer independentista.

#22 Marta, Girona, 22/07/2017 - 11:35

A veure si lenta però irreversiblement es va fent un front contra la bèstia etnicista....

#21 Capit@n España, Apocalipsis Zombiestelada, 22/07/2017 - 10:38

En la foto un els indepes de Tarragona li han fent un bon homenatge a George A. Romero per la seva mort. Els zombies han invait l'ajuntament de Tarragona amb els seus draps de colorins i les seves paperases.

#20 Pedro Vidal, Barcelona, 22/07/2017 - 10:31

Los anticuerpos comienzan a vencer al virus.