Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2010. 11:49h.

Té cabuda una Catalunya independent a la Unió Europea?

Polítics catalans, bascos i escocessos debatran sobre l'autodeterminació presidits per Benach

Té cabuda una Catalunya independent a la Unió Europea?

Benach, amb Vidal-Quadras, en una imatge d'arxiu

El Cercle d’Estudis Sobiranistes presenta la jornada “Catalunya, Estat independent a Europa?” que reunirà representants polítics i experts d’Escòcia, el País Basc i Catalunya per "debatre la continuïtat de Catalunya a la Unió Europea en el transcurs d’un procés d’autodeterminació".
 
En la jornada que se celebrarà el proper 19 de febrer a l’Aula Europa (Passeig de Gràcia, 90) intervindran Linda Fabiani, Ministra de Relacions Externes, Europa i Cultura del govern escocès (2007-2009), els representants al Parlament europeu de CiU, Ramon Tremosa, del PNB, Izaskun Bilbao, d’ERC, Oriol Junqueras i d’ICV, Raül Romeva, a més d’altres experts en aquesta matèria.

La jornada presentarà l’informe elaborat pel Dr. Antoni Abat, professor visitant de la Universitat de Stanford (Califòrnia, EUA) sobre la viabilitat dels processos d’ampliació interna a la Unió Europea. Per ampliació interna s’entén la continuïtat dins la Unió Europea d'un nou Estat que s'independitza d'un Estat membre de la UE.
 
En la roda de premsa intervindran el notari i president de la Fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes Alfons López Tena, el seu director i economista Roger Albinyana, així com Pilar Pérez, portaveu d’Horitzó Europa, i amb qui es co-organitza la jornada.
 
La roda de premsa servirà per presentar el programa de la jornada del 19 de febrer i avançarà alguns dels continguts de l’informe Catalunya independent en el si de la Unió Europea. Un informe sobre la viabilitat de l’ampliació interior a la UE que es farà públic en la jornada.

L’objecte de l’informe és "tractar la successió de Catalunya en els tractats de la Unió Europea en el transcurs del seu procés d’autodeterminació. I per tant, definir com es desenvoluparà l’ampliació interna i el procés de successió en els tractats europeus si nacions com Catalunya avancen cap a la consecució d’un Estat propi".

Publicitat
Publicitat

77 Comentaris

Publicitat
#77 sulfuro sulfuro, Barcelona, 16/02/2010 - 20:10

Con la crisis que tenemos encima algunos nacionalista sse dedican a discutir sobre el sexo de los ángeles.
La cuestión es pura retórica.
El pueblo catalán jamás consentirá que se consume una locura ruinosa como la autodeterminación.

#76 Una Catalana per la Independència!!, Vallès Occidental, 16/02/2010 - 20:00

I el dia 28 de febrer a molts pobles de Catalunya molts catalans tornaran a votar a favor de la Independència!!!! Visca!!!
I seguirem el 25 d Abril i el ...Aixó no s,acaba. No pararem fins que la obtinguem. Aixó ja no ho para ningú!
Força!!

#75 pa soberanista tonto, el Jaume I, bcn, 16/02/2010 - 15:06

ejemplo de soberanista: Jaume 1er el Puter conquistó Murcia ¡y se la regaló a Alfonso X de Castilla! ja ja ja era su yerno. Luego regaló Roselló a Francia a cambio de nada cerrando así el Pirineu pa siempre ooooh qué gran poític qué gran soberanista

#74 Xavier Sunyer, bcn, 16/02/2010 - 15:01

Miquel lo que se puede decir es que los soberanistes no tenéis alma sino bossa, y que hoy como en 1610 se puede decir que el estiércol en Castilla es ámbar en Aragó / CAT: que ha bajado de renta 1ª a renta 4ª gracias a vosotros solos solitos soletes

#73 Xavier Sunyer, bcn, 16/02/2010 - 14:55

Los soberanistes ocultan aposta que la raíz del antisemitismo ibérico se halla en su amada CAT: exterminio de 1391, el manual de inquisidores de Aymerich, y que la Inqusición entró a España ¿por Castilla? pues no, por CAT