Publicitat
Política · 11 de Gener de 2021. 17:23h.

Teixidó intenta arribar a un acord amb Marta Pascal

El dirigent de Lliures admet falta de “consens” amb el PNC

Teixidó intenta arribar a un acord amb Marta Pascal

El líder de Lliures, Antoni Fernández Teixidó, està intentant arribar a un acord amb el PNC de Marta Pascal. Teixidó ha reconegut “converses per tal d'explorar vies per presentar-se conjuntament a les eleccions del Parlament de Catalunya”.

“Fruit d'aquest diàleg, el PNC va fer una proposta en ferm al Comitè Executiu de Lliures, que oscil·lava sobre els següents punts: el PNC oferia llocs a les seves llistes en format d'independents, acompanyats de (Lliures) al costat del seu nom a les llistes”, relata.

“En matèria de llistes, oferien el número dos per Barcelona sempre que fos ocupat per en Roger Montañola, membre de la Permanent Executiva del partit”, indica.

“Presentaven una sort de programa articulat sobre els següents eixos: No unilateralitat, referèndum acordat, concert econòmic per Catalunya, sortida dels presos i redreçament econòmic del país a conseqüència de la crisi provocada per la pandèmia”, relata.

Lliures proposa “configurar a tots els efectes una coalició virtual que es visualitzi en els actes i comunicacions de precampanya i campanya, començant per la presentació de candidatures. Per tal de reconèixer la totalitat de la composició de la llista i la seva amplitud, proposem que sempre s’incloguin tres logos: PNC, Lliures i País del Demà”.

Pel que fa al programa, considera que “els grans eixos exposats per PNC (no unilateralitat, referèndum acordat, sortida presos, concert i redreçament econòmic) no reflexen adequadament el consens dels dos partits i creiem que no són adequats per una contesa electoral en les actuals circumstàncies, especialment amb la reconfiguració del debat que pot generar la candidatura d’Illa en el PSC i la confrontació creixent dels partits processistes”.

“Proposem que, sense renunciar als programes de cada un dels partits incloent la participació de ‘el país de demà, redactem un pacte electoral centrat en tres grans prioritats que alhora permetin diferenciar els posicionaments de cada partit sense cap tipus de desacord d’importància. Aquestes tres grans prioritats serien: recuperació nacional; institucional, de governança, i de prestigi del país, per la concòrdia. També redreçament econòmic i reunificació catalanista per al progrés del país”.

Pel que fa a les llistes electorals Lliures “vol ocupar el segon lloc per Barcelona i encapçalar al menys una de les altres tres circumscripcions, en preferència Girona i el tercer lloc a Lleida i Tarragona”.

“L’acord electoral hauria de visualitzar un compromís estable i ambiciós per a la reunificació del catalanisme, fent una crida clara a la resta de forces moderades per a reforçar un eix polític imprescindible per al país, que haurà de trobar suports i complicitats amb les forces empresarials, socials i cíviques de Catalunya de cara a recuperar una Catalunya admirada i admirable. Actualment, restem a l'espera de la resposta del Comitè Executiu del PNC”, conclou.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 FRAN BCN, Bcn, 12/01/2021 - 10:30

Es una pena què el mon politic catalanista legalista no trobi un pacte de consens de mínims...em nego a votar indepes i potser passo aquest.cop de votar...

#5 Tirant, Bcn, 11/01/2021 - 21:55

"Encara que el separatisme es vesteixi de seda ... mona es queda". Per cert ... aquest Teixidó salta com una mona, com un saltimbanqui de circ: primer a l'extrema esquerra trotskista, després salt mortal a la UCD de Suárez, més tard a Convergència i, de moment, en aquesta cosa rara anomenada "Lliures" ...
Una joia, com per a refiar-se ...

#5.1 Republica catalana de Can Pixa, Lleida, 12/01/2021 - 12:27

T'has deixat el C.D.S.

#5.3 Juan Francisco Sánchez López, Zaragoza, 12/01/2021 - 12:40

En efecto, como se decía antes: "Cara al sol...que más calienta".

#4 Escamarlà, Badalon, 11/01/2021 - 21:43

Anims, Teixidor Fernández ! Et va fallar la lliga, vas intentar amb el PSC. Ara amb el PNC... tambe pots provar amb els trosquistes. Ja ho diu la cita: “No es boig qui a casa torna....”

#3 Marcial, Santa Coloma, 11/01/2021 - 20:21

Si, vayan llamando al resto de fuerzas moderadas para reforzar el proyecto, sobretodo a las fuerzas moderadas del nacionalismo, del nacionalismo .... ¿pero queda alguien moderado ahí, aparte de estos cuatro? Que bueno.

#2 Pan con tomate y jamón ibérico, El Trabuco catalán..., 11/01/2021 - 19:10

Una lástima, un señor tan serio pidiendo limosna a la puerta del PNV... ¡Ay... perdón! que estos no son los de las nueces... solo son una mala copia del racismo supremacista de los levantapiedras.