Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2012. 20:42h.

Tena compara el PPC amb els que "volien liquidar els jueus"

Els 'populars' han considerat "molt greus" les acusacions

Tena compara el PPC amb els que "volien liquidar els jueus"

Tena, durant el eu discurs

El diputat de Solidaritat, Alfons López Tena, ha tret de polleguera els diputats del PPC quan, durant el debat per una moció sobre el manteniment de la immersió lingüística a les escoles presentada pel seu partit, ha comparat els populars amb els que volien "liquidar els jueus".

Tena, al seu discurs des del faristol del Parlament, s'ha dirigit als diputats del PPC per dir que "és normal que vostès defensin Espanya, nosaltres no. Vostès són espanyols i volen..., i han fet tradicionalment, ho continuen fent, fan i continuaran fent una política genocida de destrucció del poble de Catalunya, de genocidi cultural".

"Ho fan a la Franja de Ponent, ho fan al País Valencià, ho fan a les Illes Balears, ho fan a Catalunya. Però com deia Golda Meir, entenem que hi hagi qui vulgui liquidar els jueus, però entenguin també vostès que no hi col·laborarem, i entenguin també vostès que no els ho posarem fàcil. Per tant, les seves esmenes evidentment no n’acceptem cap", ha afegit.

Aquesta frase ha irritat els diputats populars, que han volgut contestar abans de les votacions. Però Núria De Gispert ha recordat que en aquesta moció no hi havia temps de rèplica i la diputada María José García Cuevas ha sol·licitat la paraula per les acusacions "molt greus" de Tena.

La presidenta ha insistit en no donar torns de rèplica però finalment Santi Rodríguez ha assegurat des del seu escó que "el diputat acaba de comparar la intervenció que ha fet el nostre grup parlamentari amb la persecució que patien els jueus, i em sembla absolutament intolerable que s’expressi amb aquestes paraules en aquest Parlament democràtic. I, per tant, demanaríem explícitament a la Mesa i especialment a la presidenta, que cridés l’atenció al diputat per aquestes paraules".

De Gispert se n'ha desentès perquè "jo no ho he sentit" i ha donat la paraula a Tena per si es volia justificar. Però el diputat de Solidaritat ha comentat que "jo m’he referit a unes paraules de Golda Meir, que com saben vostès va ser primera ministra d’Israel en els anys seixanta, per tant no es refereix a la persecució dels jueus fets per l’Alemanya nazi, cosa de la qual no els he acusat, ni l’acusaré perquè no seria cert de fer-ho, ni seria honest fer-ho".

Publicitat
Publicitat

43 Comentaris

Publicitat
#32 badapetita, Badalona, 22/07/2012 - 13:03

Hi han diferents tipus i maneres d'agredir a la cultura catalana i la llengua es la mes significativa. El López Tena diu les coses pel seu nom , però les seves comparaciones estan fora de contex. Molts pensen el mateix que ell, però s'ho callen.

#31 Josep, españa, 21/07/2012 - 17:11

este charnego solo se presenta en el parlament para decir cualquier animalada y que lo saquen en los medios , vergonzoso que la gente vote a un tio que no tiene ninguna ideologia politica y solo saber montar el numerito , es mas inteligente votar a carmen de mairena

#31.1 josep maria, catalunya, 21/07/2012 - 21:33

racista de merda vesta'n el pueblo dels teus pares

#30 metaforicament, barcelona, 21/07/2012 - 10:30

AMB el de SI , el ppCC, els hi passaria com el queto de Varsòvia ens podrien conquerir i exterminar per`r pagarien un alt preu; no com la PEpona DUran que encarà els hi demana perdó , resistència civica i pacifica al Pp

#29 Ramon, Mur de la Vergonya, punt quilomètric 669, 20/07/2012 - 18:01

López Tena sovint l'encerta però aquí ni l'endevina: entre els més grans defensors dels jueus, i dels seus CiUnistes, hi ha la totalitat totalitària fatxenda del PPciu, des de l'Arturu fins la israelita la Rahola... i des del Jiménez Losantos fins el Pedro Jota Ramírez.

#29.1 pep, manresa, 21/07/2012 - 09:27

Ja fots fàstic i fots pudor amb la teva obsessió antisemita

#29.2 jvilassar, Barcelona, 22/07/2012 - 20:09

Visca Catalunya lliure i visca el sionisme

#28 Sedanolloc, Barcelona, 20/07/2012 - 17:15

He dedicat una bona estona a buscar a Internet la font d'aquesta suposada cita de Golda Meir, i, malgrat que hi ha uns quants webs amb cites seves, he sigut incapaç de trobar-la. Algú podria proporcionar-nos un link, o haurem de començar a pensar que tot és un invent del senyor López?

#28.1 pep, manresa, 21/07/2012 - 09:30

No ho sé, no crec que s'ho hagi inventat, de tota manera "si non é vero, é bene trovato"