Publicitat
Política · 1 de Desembre de 2011. 14:29h.

Tena dóna lliçons de "seny"

El diputat de SI acusa la presidenta del Parlament de "genuflexió"

Tena dóna lliçons de "seny"

López Tena, en una foto d'arxiu

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència (SI) Alfons López Tena, ha enviat una carta a la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, on li explica que les afirmacions Espanya ens roba' i del terme 'espoli fiscal' que no permetrà que es digun a la Cambra "ni són un insult ni en cap cas una injúria. Però sí que són un insult i una injúria la genuflexió nacional que practica vostè, sent la Presidenta del Parlament de Catalunya, i la Mesa, sent còmplices, per igual, quan assenteixen i acaten els mandats de C's".

Tena cita el filòsof Josep Ferrater Mora "que ja ens va descriure al 1944 Les formes de la vida catalana. N'hi ha una d'elles, el seny, que és la més enigmàtica del catalanisme. Descriu la nostra personalitat col·lectiva. El clàssic excés de zel que ens caracteritza provoca que la prudència ens faci traïdors".

En aquest sentit, apunta que "confonem la discreció amb la circumspecció. La cautela que gastem amb els espanyols és la nostra presó. Pel sentit comú, venem l'ànima al diable. Ens fem els ingenus davant la malícia dels qui ens volen mal. I els perills del seny fan, en definitiva, que es tinguin interessos privats i practiquem un quixotisme que arrossega la nació pel terra, mentre que embrutem la nació amb la indiferència pels atacs sistemàtics que rebem".

"Vostè es diu nacionalista quan no sap què és la llibertat. Doblega el genoll en senyal de reverència, de submissió. Res prohibeix que Solidaritat Catalana per la Independència afirmi que 'Espanya ens roba' ni que denunciï l''espoli fiscal', afegeix.

El diputat de SI diu que "la única limitació que hi ha és l'acomplexament que vostè pateix perquè no tolera que el seu grup parlamentari faci una defensa fèrria de la nació i 3 Diputats, que no són CiU, sí que ho facin. En conclusió, no li agrada escoltar la veritat".

Per últim, li exigeix que "al Parlament de Catalunya imperi la llibertat d'expressió de tots i cadascun dels Diputats escollits pel poble de Catalunya. I sap per què, Presidenta? Perquè tan sols la veritat ens farà lliures!".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#9 Candide, cataloniawatch.blogspot.com, 01/12/2011 - 20:18

Sólo en Catalunya. Vengan y vean: un loco dando lecciones de cordura.

#8 Jose Manuel, Madrid, 01/12/2011 - 18:54

Lo mejor es lo del quijotismo, igual es que como Cervantes era catalán... No obstante, visto el nivel del discurso podría pasar perfectamente por un diputado español

#7 badaloni, badalona, 01/12/2011 - 17:47

Aquet Valencia que no coneix l educacio necesita fe muntatges per sortir a la premsa i els de SI es fan un fart de enviar missatges per sembla que son mayoria. EL DIA QUE SURTI L HISTORIA DEL LOPES I L URIEL ja ja ja

#6 Manel de Sant Antoni, SANT ANTONI DE MAR (Baix Empordà), 01/12/2011 - 16:47


?Que la prudència no ens faci traïdors?.
(Lluis Companys, President de la Generalitat de Catalunya assassinat per els feixistes espanyols)

Molt be! Sr. López Tena

#4 Tomppa, Sabadell, 01/12/2011 - 15:44

Qualsevol nació o persona qui defensa en manera natural que catalans han de parlar en castellà o formar part d'un estat que no es la seva, no és normal ni té seny.