Publicitat
Política · 10 de Juny de 2012. 17:24h.

Tena veu "inviable" el pacte fiscal després del rescat

Considera que "els espanyols necessiten seguir robant-nos a efectes de poder pagar els deutes"

Tena veu "inviable" el pacte fiscal després del rescat

Tena, en una imatge d'arxiu al Parlament

El portaveu parlamentari de Solidaritat Catalana per la Independència (SI), Alfons López Tena, ha valorat el rescat per part de l'Eurogrup del sistema financer espanyol i ha afirmat que “aquest és un deute que per a Espanya es impagable” i ha augurat que "el rescat d'Espanya fa encara més inviable el pacte fiscal".

Segons el diputat independentista “els espanyols necessiten seguir robant-nos als catalans a efectes de poder pagar els deutes que estan assumint respecte a l'exterior per pagar els forats de Bankia”.

López Tena creu que el rescat provocarà "una pujada immediata de l'IVA, una retallada més gran en ensenyament, pensions, hospitals i de transferències a la Generalitat”. També ha dit que “si Espanya robava fins ara un 10% del PIB cada any als catalans, ara per poder fer front al pagament d'aquest préstec, hauria de robar-nos 5 vegades més, i ho intentaran, cosa que és totalment inviable per a Catalunya. Per tant: a què esperem per declarar la independència?” s'ha preguntat.

Finalment, López Tena ha defensat que “Catalunya seria l'únic Estat europeu del sud que tindria superàvit, si ens desenganxéssim d'Espanya” donat que “Espanya és un estat en fallida que no podrà mai retornar els diners que li han prestat ni fer front als interessos que haurà de pagar. A més, les agències de qualificació tindran en compte el rescat i el fet que Espanya hagi passat del 80% de deute sobre el PIB a més d'un 90%, i posaran els bons espanyols en una qualificació més dolenta del que ja estan ara”.

Publicitat
Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#14 gerard, bcn, 12/06/2012 - 12:29

ja,ja,ja,ja...no t'esforcis més maku, "lu" teu no són les mates

#13 Arnau, Sant Boi, 11/06/2012 - 17:44

Son els espanyols els que ens roben, perquè votar a partits polítics com el PP i PSOE que porten a terme l'espoli insolidari a Catalunya es estar implícitament t'acord a que es continuí portant a terme aquesta injustícia.

#12 jajajajjajaaaaaa, Barcelona, 11/06/2012 - 13:57

por que ningun mentiroso de estos que vocifera lo del deficit me explica como se desglosan los impuestos que paga el total de los catalanes ? aqui nadie roba....los 8000 millones de iVA que se pagan en Barcelona por compras del resto de españa a empresas catalanas no los pagan los catalanes,merluzo

#12.1 Arnau, Sant Boi, 11/06/2012 - 17:39

No teniu remei espanyoleitors, El dia que enxampis en Rajoy foten-te la ma a la cartera i robant-te tots els calerons encara tindràs els sants collons d'acusar-lo de catalanista. Realment esteu malalts.

#12.2 Enric, Girona, 11/06/2012 - 20:18

D'igual manera que menciones l'IVA present a Catalunya procedent de la resta d'Espanya no deus recordar/deduir l'IVA català que hi ha a la resta d'Espanya. Aquest no el contes? Catalunya és un dels millors Clients d'Espanya, BURRU.

#11 yo desde asturias, Oviedo, 11/06/2012 - 13:04

ya estiy redactando una denuncia contra éste sEñor, que interpondré en el Juzgado de Guardia..
Yo no he robado en mi vida nada a nadie, y menos a los catalanes y no tengo que soportar que me insulten como ladron.
Me limito a trabajar, y pagar mis impuestos, cosa que dudo haga este tipo (trabajar).

#10 aqui..., vielha, 11/06/2012 - 13:00

...el unico que al parecer tuvo problemillas con dineros ajenos, fue este interfecto en su Notaria.

Cree el ladron que todos son de su condición