Publicitat
Política · 23 d'Octubre de 2012. 18:52h.

Tensió entre Duran i Montoro

El diputat de CiU retreu al ministre que somrigui durant el seu discurs perquè "el país no està per sornes"

Tensió entre Duran i Montoro

Duran, al seu escó

El Congrés dels Diputats ha estat testimoni de la tensió entre el líder del grup parlamentari de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, i el ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, durant el debat dels Pressupostos Generals de l'Estat.

Duran ha defensat l'esmena a la totalitat presentada per CiU als PGE des del seu escó en comptes de fer-ho des del faristol, donat que encara no pot caminar massa bé per l'operació de genoll. Això ha provocat que la distància entre ell i Montoro fos d'uns dos metres i, per tant, podia sentir els comentaris del ministre, fet que ha molestat Duran.

"Si tan aficionats són a la Constitució paguin els 759 milions d'euros que el Tribunal Constitucional ha dit que deuen a Catalunya per la disposició addicional tercera", ha argumentat el líder d'Unió. "Jo no dormiria tranquil negant any rere any inversions en carreteres en què es produeixen tantes morts", ha afegit en referència a que s'hagi exclòs dels Pressupostos les obres de la N-II a Girona.

Duran ha seguit dient que "no és aixecar banderes polítiques ni que l'escola creï independentistes, és que els Pressupostos no són creïbles, estan caducats i hauran de ser modificats". "Són pressupost antisocials i que passen de Catalunya", ha comentat.

Montoro, però, ni el mirava. Això, i alguns somriures del ministre durant el seu discurs, han indignat el nacionalista que li ha cridat l'atenció diverses vegades. Tant que ha intervingut també el president del Congrés, a qui Duran li ha demanat que "digui-li també al senyor ministre". El líder d'Unió -que li ha posat un "zero 'patatero'" a Montoro- li ha acabat dient "cada cop que el veiem somriure ens preocupa. El país no està per sornes". 

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Cigronet, SFG, 24/10/2012 - 10:40

És que per ventura us creieu aquest home ???. No solament aquest home, sinó tot allò que faci tuff de convergència ??

#2 Vicenç Ramoneda, Sentmenat, 24/10/2012 - 08:11

Tensió o "cuento"?

#1 Cientific, Bcn, 24/10/2012 - 03:15

La veritat que el Duran te aquesta doble cara i a vegades l'encerta