Publicitat
Política · 6 d'Abril de 2016. 10:55h.

Tensió per la moció de la CUP

C's i PPC demanen que es voti si s'exclou de l'ordre del dia i Anna Gabriel els hi reclama que "actuin democràticament"

Els grups de Ciutadans i el PPC han demanat a l’inici del ple del Parlament que es voti si s’altera l’ordre del dia per excloure'n la moció de la CUP, però la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha rebutjat fer aquesta votació a l’inici del ple i ha dit que es farà dijous al matí.

Les explicacions no han convençut a l'oposició i els portaveus del partit Ciutadans i del PPC han reclamat que la votació fos immediata. Joan Coscubiela (CSQP) ha dit que, tot i que ells no s'oposen al debat de la moció, és evident que la votació sobre l'ordre del dia s'havia de fer aquest dimecres.

També ha intervingut en el debat el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, que ha demanat a la Mesa que aclareixi si creu que amb el nou redactat de la moció es compleixen les condicions que va posar per poder admetre a tràmit la iniciativa.

Després de la intervenció dels portaveus de l’oposició, Forcadell ha citat l'article 81.3, que diu que l'ordre del dia pot ser alterat si ho demanen dos grups, però que en cap lloc diu que s'hagi de fer a l'inici de la sessió. Forcadell ha defensat que “es pot fer en qualsevol moment, i té precedents" i ha dit que "ho farem demà al matí". També ha explicat que la Mesa es reunirà després del ple per tramitar moció consensuada.

La diputada de la CUP, Anna Gabriel, ha carregat contra els grups que demanen treure de l'ordre del dia la moció i ha considerat que és “esperpèntic la poca democràcia que aguanta aquesta cambra", i ha criticat "tenir ficats al Parlament" el Tribunal Constitucional i l'Audiència Nacional. També ha demanat als diputats que “actuin democràticament".

El diputat de Ciutadans, Carlos Carrizosa, ha demanat a la diputada de la CUP que no faci "mítings" ni doni "lliçons de democràcia”. Finalment, Forcadell ha reiterat que serà dijous al matí quan es voti l'admissió a tràmit de la moció de la CUP.

Anna Gabriel
Publicitat
Publicitat

16 Comentaris

Publicitat
#10 Galba, Bcn, 06/04/2016 - 17:58

Lo més esperpèntic del parlament es aquesta senyora.

#10.1 Jordi B., L'H, 06/04/2016 - 20:05

Gabriel,no és santa de la meva devoció, però cal dir que li dona milions de voltes a Arrimades, en taules, expressió i argumentació.; però en aquest país encara donem massa importancia en si porten pircings,tatoos,si van amb samarreta o tratge,ben pentinats o amb rastes, i no ens centrem en el q diu

#9 Casper, Bcn, 06/04/2016 - 17:42

Esta mezcla churras con merinas, ¿qué tendrá que ver el debate en el Parlamento regional con la actuación de la justicia?. Libertad de expresión y alegría con la Xibeca, otra cosa es que se quiera extralimitarse en sus funciones.

#8 Rafecas, Vic , 06/04/2016 - 17:27

Tensio politic-sexual?.

Teatre de titelles.

#7 De-MAS-Cràzya, Barcelona, capital de Lemmings Land, 06/04/2016 - 14:06

Home, la definició mateixa del que és un "ordre del dia" és el que diu que s'ha de fer ABANS del transcurs del dia. El que es fa desprès del transcurs del dia és l'ACTA. Què no li van fer un psicotècnic elemental de parlamentarisme a l'Excma. Presidenta del Parlament? Doncs potser que n'hi facin!

#6 Raurell, Barcelona, 06/04/2016 - 12:40

Vamos hacia un desastre total, a una decadencia económica, y quien sabe si a una situación de violencia. Gracias Presidente Artur Mas!.