Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2019. 15:24h.

Tensions a EUiA pel procés

Un col·lectiu critica la col·laboració amb “el catalanisme conservador provinent de l’extinta CiU”

Tensions a EUiA pel procés

Membres del Consell Nacional d’EUiA, en un comunicat, critiquen la participació del partit en la Convenció Republicana del Sobiranisme Progressista d’aquest dissabte 14 de desembre.

El col·lectiu crític amb l’actual gestora consideren que “no és un espai unitari ni transversal del catalanisme polític favorable al dret a decidir, ni tampoc de les diverses tradicions del catalanisme popular i progressista, donada la participació d’organitzacions que comparteixen espai electoral amb el catalanisme conservador provinent de l’extinta CiU”

A més remarquen que “no reconeixem la legitimitat de les decisions de l’actual Consell Nacional d’EUiA, ni de la gestora que bloqueja el funcionament ordinari i democràtic de l’organització, per haver-se alterat la seva composició de manera antiestatutària”.

“El que hauria d’estar fent EUiA ara mateix i no fa –tot i que les persones d’aquest col·lectiu ho fem igualment a través de la nostra participació a Catalunya en Comú-, és col·laborar en que, quan abans, es pugui arribar a un acord de govern progressista a Espanya, amb el PSOE, Unidas Podemos, i En Comú Podem composant l’Executiu, com a millor eina per garantir avenços socials, ambientals i democràtics per les classes treballadores i populars, i per una solució dialogada al procés català, que compti amb l’acord d’àmplies majories a Catalunya”, indiquen.

"Aquesta sí seria la millor manera de defensar tots els drets, totes les sobiranies, i no de bracet d’alguns dels plantejaments polítics que ens han portat a aquesta situació de bloqueig, o que han abanderat les polítiques de retallades de drets socials a Catalunya”, sentencien.

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 13/12/2019 - 18:40

Lo que hay que ver. Supuestos izquierdistas , que pivotan sobre un eje marxista (como el Metternich de Santako) cuando no afirman ser comunistas, hablando de "catalanismo popular progresista". Les está bien merecida la quiebra a semejantes compañeros de viaje del neciOnanismo. Madrazo hundió al partido en el País Vasco, ahora les toca a ellos.

#1 Atl.lota, pineda, 13/12/2019 - 16:31

Quina cursa per governar!! CIU ja va gobernar al menys 23 anys no? ara és molt probable que sigui esquerra.Molts presidents a Catalunya han sigut d'ESQUERRA REPUBLICANA, sense tan enrenou, clar. TARRADELLAS, va ser el que vaig conéixer i no ens hauria portat aqui.No us baralleu que ja cobreu prou. Masses politics i massa vividors.SERVIU I PROU