Política · 10 de Setembre de 2009. 15:40h.

Tercer conflicte del Govern amb Israel en nou mesos

Primer l'acte ajornat en memòria de l'Holocaust; després la 'manifestació de la pistola'; ara Noa

Tercer conflicte del Govern amb Israel en nou mesos

Saura, president d'ICV, en una roda de premsa

L'ambaixada d'Israel a Espanya ha reaccionat a l'anunci de boicot a la cantant Noa, en els actes de la Diada promoguda per la Plataforma Aturem la Guerra i recolzada per ICV, que protestarà durant l'actuació durant els actes institucionals.

El portaveu de l'ambaixada a Espanya, Elior Hayat ha afirmat que "qui està en contra de Noa, està a favor d'Hamas, i qui està a favor d'Hamas, està a favor de la guerra, del terrorisme, i del fonamentalisme islàmic".

Aquest és el tercer conflicte que té el Govern amb Israel en nou mesos. El primer, el passat gener, es va donar quan des de l'Executiu català es va ajornar un acte en memòria de les víctimes de l'Holocaust, el que va portar a la comunitat israeliana a trencar relacions amb el conseller d'Interior, Joan Saura.

També al gener, un home amb la caa tapada va exhibir una pistola de joguina, durant una manifestació contra els bombardejos de Gaza pel centre de Barcelona. Saura ho va qualificar de "performance". Ara és l'actuació de Noa la que aixeca polèmica.

El secretari tercer de la Taula del Parlament i membre d'ICV-EUiA, Jordi Miralles, ha exigit a Noa que "es disculpi" per unes paraules en les quals la cantant defensava l'actuació d'Israel en Gaza, malgrat que ell mateix va ser un dels organitzadors dels actes, en els quals es va convidar Noa.

Aquesta, per la seva banda, es ratifica en les paraules que va dir però deixa clar el seu rebuig a la guerra.

Montilla, per la seva banda, ha evitat la qüestió durant una entrevista en TV3 i s'ha limitat a restar importància al fet que els seus socis de govern "llueixin un pin" en favor de Palestina durant la Diada Nacional de Catalunya.

Per contra, el president del Parlament, Ernest Benach, que s'ha declarat "molest" per aquesta polèmica i "totes les que cada any hi ha a la Diada" i ha preguntat als impulsors de la mateixa si "mereixen la pena o són accessòries".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Rafael Casanovas, Barcelona, 11/09/2009 - 09:24

Se confía, que todos como verdaderos hijos de la Patria, amantes de la libertad,acudirán a los lugares señalados, a fin de derramar gloriosamente su sangre y su vida por su Rey, por su honor,por la Patria y por la libertad de toda España. Rafael Casanovas

#11 Ariel, Barcelona, 10/09/2009 - 22:05

Qui ens ajudara per assolir la Independència? Síria, Veneçuela? Els catalans i els jueus tenim molt en comú. NO MANIPULEU més la carta de NOA. Llegiu-la. És de concòrdia. http://www.cat-israel.org/2009/09/la-insulten-per-aquesta-carta-ens.html

#10 Jordi, baga, 10/09/2009 - 21:07

Ara ho entenc. Lo de la falange no ho van prohibir de bon començament per que era una performance.

Increible. Quant pallasso hi ha al món i que pocs circs.

#9 JPC, Barcelona, 10/09/2009 - 21:01

ICV hauria de ser incorporada a la llista internacional d'organitzacions terroristes pel seu suport als fanàtics cavernícoles de Hamás.

#8 Calamardo, Esparreguera, 10/09/2009 - 19:36

¿ Qui es aquest Saura ? ¿ Qui son aquest de ICV ? ¿a qui representen ? ¿Es necessari tot aquest enrenou per celebrar la diada ? ¿Que tenim a veure els catalans amb esl palestins o els israelians ? Celebrem la diada no es tracta de salvar el mon