Publicitat
Política · 23 d'Agost de 2010. 14:22h.

Tercer conflicte pel català arran de la sentència de l'Estatut

El PPC i Ciutadans amenacen de presentar recurs contra el Codi de Consum per les 'multes lingüístiques'

Tercer conflicte pel català arran de la sentència de l'Estatut

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho

El nou codi de consum, que preveu sancions lingüístiques, amenaça de convertir-se en el tercer conflicte sobre la llengua després de la sentència de l'Estatut, que qüestiona la immersió lingüística, i el recurs del Defensor del Pueblo contra la Llei d'Acollida per considerar el català llengua preferent. El PPC ja ha amenaçat de recórrer al Constitucional i Ciutadans ha encoratjat a la Defensor del Pueblo a presentar un recurs.

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, ha anunciat que el seu partit estudia totes les accions possibles per evitar l'aplicació de la Llei del Codi de Consum, entre elles portar-la al Tribunal Constitucional (TC). La llei, segons la popular, és un exemple més del que suposa el Govern de Montilla, "el Govern de les sancions, de les multes i de les imposicions", en aquest cas lingüístiques. "El que pretén Montilla és cada vegada ser més agosarat i buscar més camins per incomplir la sentència".

Segons Camacho, aquest codi posa en marxa "un sistema de multes lingüístiques a Catalunya", i això "afecta directament a la llibertat dels ciutadans". Aquesta llei, ha dit, és un exemple més del Govern de Montilla, "el de les sancions, les multes i les imposicions". És més, ha acusat el president de la Generalitat de protagonitzar un nou acte "d'insubmissió i d'incompliment de la sentència del TC" sobre l'Estatut.

El que pretén Montilla, al seu parer, és ser "cada vegada més agosarat i buscar més camins per incomplir la sentència". "Si busqués i fes tants recursos i esforços per sortir de la crisi com els que està fent per incomplir la sentència, segur que se'l recordaria per haver fet alguna cosa positiva a casa nostra", ha apuntat.

Camacho ha recordat que molts establiments i petits comerços ja tenen molts problemes amb la crisi com per ara haver de preocupar-se per aquestes sancions. És per això que ha anunciat que el seu partit es compromet a "emprendre totes les mesures parlamentàries" possibles perquè lleis com la de consum no s'apliquin, i entre aquestes possibilitats es troba també portar el codi al TC. "Catalunya no pot seguir sent la terra de les sancions, de les imposicions, de les multes i de les prohibicions", ha conclòs fent referència també a la prohibició de les curses de braus.

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#33 quo vadis, girona, 24/08/2010 - 17:14

he comprat una nina infable i no se a qui em
recorda. A les instruccions son en español
arab xines maltes indu.etc. etc pero en catala
no i aixo que la he comprat a Catalunya.

#32 Manolito, Blanes, 24/08/2010 - 14:29

Algun cirurgià plàstic per aquest espai? ÉS una urgència.

#31 tirant, RUPIT, 24/08/2010 - 14:24

'fomentar l'ús social del català' ; la prohibició no es fomentar es imposar.
I si es veritat que hi haurà una pàgina per denunciar de forma anònima a tot comerç que retoli, ens apropem perillosament als règims autoritaris i feixistes.

#30 Núria, Reus, 24/08/2010 - 12:15

Fernando Cachirulero, segur que només parles castellà. I després aneu de cosmopolites. Apa, ves a fer cachirulos i a veure si els pots vendre pels Monegres. I deixa en pau els catalans. Esteu malalts i obsessionats amb Catalunya. I no us necessitem.

#29 Fernando I, SARA GOSA, 24/08/2010 - 11:48

Laura guapa, por decir algo, cuando el catalan sea un idioma, quizas y solo quizas lo aprenda, ademas no se para que si le quedan cien años de vida como mucho a vuestro parla.