Publicitat
Política · 15 de Gener de 2009. 17:34h.

'Terminator' Huguet

Set renúncies en dos anys al Departament d'Innovació, Universitats i Empresa

'Terminator' Huguet

Alguns dels 'dimissionaris' d'Huguet i Pilar Dellunde. A la imatge falten Maria Segarra i Josep Anton Ferré

La conselleria d'Innovació, Universitats i Empresa, a càrrec del conseller Josep Huguet, ha patit set dimissions en només dos anys. L'última ha estat la del director executiu de l'Agència de Gestió d'Ajuts Universitaris i de Recerca (AGAUR), Estanislau Fons, que aquest dimecres 14 de gener va presentar la seva renuncia irrevocable al càrrec.

Quinze dies abans, el 23 de desembre, ja va dimitir el Secretari General de Comerç, Emili Valdero, tot i que el cessament no va sortir oficialment al DOGC fins el dia 30. Valdero va assegurar que la seva dimissió obeïa a "la retallada de més d'un 43% del pressupost de les ajudes destinades al Comerç de Catalunya que fa inviable, al meu entendre, dur a terme les actuacions que el sector requereix per a poder superar la greu crisi econòmica que estem patint".

Precisament, l'àrea de Comerç és un dels departaments amb més canvis aquesta legislatura, ja que ha tingut tres directores generals de, l'actual, Gemma Puig, que va substituir Dolors Batallé, que al seu torn va substituir Maria Segarra, que va dimitir al cap de quinze dies del seu nomenament.

L'àrea d'universitats, a càrrec de Blanca Palmada, ha registrat un bon nombre de desercions. Xavier Hernández, exdirector general de Recerca, va dimitir el 17 d'abril del 2007, Josep Anton Ferré, exdirector general d'Universitats, ho va fer només set dies després, el 24 d'abril del 2007, i Antoni Serra Ramoneda, president de l'Agència per a la Qualitat del Sistema Universitari de Catalunya (AQU), va presentar la seva renuncia el 16 de setembre del 2008.

A la llista caldria afegir també el de l'exdiputada d'Esquerra Pilar Dellunde. Dellunde, doctora en matemàtiques, s'havia d'incorporar a Universitats en un càrrec de responsabilitat i va renunciar fins i tot a l'escó per ordres del partit, però posteriorment no va arribar a cap acord amb Josep Huguet i va preferir tornar a la docència universitària a la UAB. Posteriorment va donar suport al corrent crític Esquerra Independentista, que encapçala Uriel Bertran.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 pep, manresa, 16/01/2009 - 00:31

És el què passa quan et trobes davant un sectari dogmàtic que es pren la ideologia com una religió, jo militava al PSAN perquè sóc independentista però vaig plegar perquè el Pep Huguet "Lenin" ens volia fer aprendre la vida de Marx.

#5 Francesc, Barcelona, 15/01/2009 - 23:07

El Sr. Fons ha estat un molt bon gestor. Fa pena de veure com ERC va cremant gent bona.

#4 Gombao, Lloret de Mar, 15/01/2009 - 23:01

ester perdona, tens raó , ara ERC es una màquina de tren encallada que l'unic carbó que la fa anar son els sous i les cadires. Fan molt bé de salvar.se els que baixen i no volen quedar esquitxats pel botiflereisme d'ERC.

#3 Pepe, Manresa, 15/01/2009 - 20:47

Gomb potser és que l'Ester coneix a alguna de les persones que ha dimitit, jo en conec més d'un, i sap que que era la única sortida que els hi quedava. Sembla parlar amb coneixement de causa i tu semblas parlar com si fos algo personal, tu els coneixies

#2 Gombau, Lloret de Mar, 15/01/2009 - 19:53

Esther qui et penses que ets tu per donar carnets de persona honesta Diuen en castellà Cree el ladrón que todos son de su condicion.Crec que aixo et va a tu com anell al dit.I a més a més el que criminalitza sense proves es un prevaricador.Aixó ets tú.