Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2019. 10:03h.

Terribas dóna peixet als CDR

Entrevista a Catalunya Ràdio a portaveus anònims i per escrit

El Matí de Catalunya Ràdio ha entrevistat per escrit una “cúpula de portaveus” dels CDR, malgrat que aquests són anònims i en cap moment han donat ni els seus noms ni tan sols la seva veu. Ha estat un periodista de la ràdio pública, Francesc Soler, qui s’ha encarregat de llegir les respostes. El TN ja va fer el mateix amb Tsunami Democràtic, també anònims, dies enrere.

En aquest sentit, Mònica Terribas ha explicat que "volíem saber qui decideix què fa un Comitè de Defensa de la República, com funciona, quines persones hi participen". "Perquè realment els CDR funcionen des de l’anonimat, no hi ha portaveus, hi ha una cúpula de portaveus a la que hem pogut entrevistar per escrit. I ara reproduïm fidelment les preguntes que nosaltres els hi hem fet i les respostes amb la veu de Francesc Soler", ha assenyalat.

En aquest sentit, els CDR s'han desmarcat d'accions violentes i han reivindicat que "sempre ens hem basat en la desobediència civil no violenta". "Des de cap assemblea de CDR no s'ha proposat cap acció que sigui susceptible de ser considerada com a terrorisme", han remarcat.

"El debat sobre la violència és interessat, prové de les mateixes institucions de l'Estat que volen condemnar per rebel·lió en Jordi Sànchez i en Jordi Cuixart, per esmentar dos presos polítics, i que consideren que és violent desconvocar una concentració enfilats a un cotxe. L'únic que es pretén és manipular l'agenda política catalana i desviar el focus d'atenció cap a qüestions on l'Estat vol enfangar la legítima aspiració de la societat catalana de constituir-se com a República. Per tant, és un debat que no ens interessa", han afegit.

Pel que fa a les sentències, han explicat que "les assemblees locals tenen preparades diverses accions sorpresa que es duran a terme de manera coordinada". Preguntats per si estan en contacte amb Torra o Puigdemont, responen que "els CDR estem oberts a interlocutar amb qualsevol actor, ja sigui polític o social, des del respecte a la nostra independència i autoorganització".

"El moviment considera positiu que existeixi fluïdesa amb tot l'espectre cultural, social i polític del país, però les interlocucions que hi hagi pogut haver o que hi puguin haver en un futur amb qualsevol actor no impliquen que hi hagi cap supeditació dels CDR a cap d'aquests actors: els CDR no reben instruccions de ningú més que de les assemblees locals", assenyalen.

Finalment, critiquen "la repressió que provoca el Departament d'Interior a través del cos de Mossos d'Esquadra i -molt especialment, però no només- des de les unitats Brimo i ARRO, és indistingible de la repressió que provoquen la Guàrdia Civil o la Policia espanyola, igual de barroera, desproporcionada i embogida".

Publicitat
Publicitat

33 Comentaris

Publicitat
#26 Msrti, Bcn, 12/10/2019 - 10:18

Molt facil...k vagin a catradio i la portin a fer companya a les seves amigues a presso...per xula
I la melero una altea????

#25 Fígaro, Barna, 12/10/2019 - 09:12

Esta mujer parecie un simio jugando con un micrófono; pero la mala uva que rezuma de su boquita la hace aún más repelente

#24 Muratatalea , Por ahí abajo , 11/10/2019 - 23:34

Y mi legitima aspiración a la integridad territorial de mi país, de mi nación.. España..¿esa nos la pasamos por el escroto o también llamado forro de los cojones..? ¡Venga ya!!!

#21 Tirant, Bcn, 11/10/2019 - 20:17

Cada vegada estic més convençut dels fanàtics i ganduls CDR, fins i tot els que fabriquen explosius, estan d'alguna manera connectats amb el poder polític oficial, amb la Conselleria de Presidència.

#20 Carlos B, Bolonia, 11/10/2019 - 19:19

Así empezó la "Radio Télévision Libre des Mille Collines". Después vino el genocidio de Ruanda...