Publicitat
Política · 26 de Desembre de 2015. 16:07h.

Terribas rebaixa Terra Lliure a "independentisme combatiu"

La periodista tracta els membres de l'organització de "companys" en una entrevista a Catalunya Ràdio

Terribas rebaixa Terra Lliure a "independentisme combatiu"

Mònica Terribas

La periodista Mònica Terribas, va tractar de “companys” als exmembres de Terra Lliure que han signat un text a favor de l'acord entre la CUP i Junts pel Sí. Després d'entrevistar a Carles Sastre, la directora i presentadora de “El matí de Catalunya Ràdio” va recuperar la notícia que estava tractant i va dir que “els companys de Terra Lliure han signat un manifest”.

 

L’advocat, Josep Maria Fuster Fabra, va ser l’únic participant de la tertúlia que es va preguntar si els signats eren “bons companys de viatge”. “Segurament en aquest moment, si ens està escoltant està molt dolguda la senyora Mari Carmen Pérez que era una pobra senyora aturada, que estava a la cua de l'Inem i que una bomba de Terra Lliure la va deixar incapacitada per tota la seva vida”, va dir Fuster Fabra. Terribas va demanar no barrejar els temes i l'advocat va afegir que “és passat i que afortunadament és va acabar i ja no no existeix, però lliçons morals les justes”.

 

Mònica Terribas es va dirigir als oients i va demanar que “ningú es pensi que ara aquesta gent ha obert el passat. No. L'únic que fan és demanar l'acord entre Junts pel Sí i la CUP”. “Que la gent que ens està sentint que ara no es pensi que la gent de Terra Lliure desperta”, va afegir.

 

La periodista va qualificar als signats del manifest com “històrics de l'independentisme combatiu” durant la introducció de l'entrevista. A Carles Sastre li va preguntar que representaven perquè “els joves els costa molt situar el que va ser Terra Lliure”. Mentre que el subdirector del programa, David Bassa, també es va referir als “militants històrics” d’Època i Terra Lliure sense aclarir que ambdues organitzacions havien comès atemptats terroristes.

 

Mónica Terribas ha volgut aclarir l'entrevista mitjançant un escrit al diari El País. La periodista de la ràdio pública de Catalunya assegura que el “concepte de terrorisme no ha aconseguit cap consens ni dins de les Nacions Unides”. A més, recorda que Carles Sastre no té cap causa pendent. Terribas diu que va ser presentat com “històric de l'independentisme combatiu” perquè és l'expressió que s'utilitza de manera acadèmica.

 

A la tertúlia, a més de Fuster Fabra hi va participar la doctora en Ciència Política per la UAB i directora de l'Observatori IQ, Maria de la Fuente Vázquez; el músic que forma part del projecte Pla Nacional de Valors, Natxo Tarrés i l'escriptor Xavier Bru de Sala.

 

 

Publicitat
Publicitat

101 Comentaris

Publicitat
#68 Santiago, Madrid, 29/12/2015 - 20:56

Terra Lliure fué un GRUPO TERRORISTA que afortunadamente desapareció.

Carles Sastre es un asesino, asesinó a José María Bultó

Mònica Terribas debe ser procesada por apología del terrorismo.

#66 Juan, Palma, 29/12/2015 - 15:10

A Franco seguro que se le puede encontrar algún eufemismo repugnante como los que utiliza Terribas.
Por ejemplo: Opositor combativo a la República.
No dictador, sino Gobernante combativo.
Seguro que que Terribas admite sugerencias.

#65 iñigo, castelló, 28/12/2015 - 18:28

Sencillamente repugnante.

#63 Vox, Bcn, 27/12/2015 - 23:41

La sorrrita del prucès

#62 joan girona, girona, 27/12/2015 - 23:11

quin patetisme.. per això són les televisions públiques.