Publicitat
Política · 27 de Desembre de 2010. 14:49h.

Terribas rebutja Cultura

També Imma Tubella i Rosa Maria Malet

Terribas rebutja Cultura

Terribas, en un moment d'una entrevista a Mas, en una foto d'arxiu

La directora de TV3, Mònica Terribas, ha rebutjat ser consellera de Cultura, segons han assegurat a e-notícies almenys de tres fonts de CDC. Mas va sondejar també per al càrrec la rectora de la Universitat Oberta de Catalunya, Imma Tubella, i la directora de la Fundació Miró, Rosa Maria Malet.

"La idea és que a Cultura ha hagués una dona i a més independent", ha afirmat un dirigent de CDC. Però fer-se càrrec d'una conselleria com aquesta en temps de crisi -amb els pressupostos públics a la baixa- podria haver influït en les respectives negatives.

El fitxatge de Terribas hagués deixat expedita, d'altra banda, la direcció de TV3. L'acord signat amb el PSC abans de la investidura fa, en tot cas, que qualsevol canvi en la llei s'hagi de consensuar entre les dues forces polítiques.

Els beneficiats són, ara per ara, la pròpia Terribas -que va arribar amb el vist-i-plau d'Esquerra però ha retornat TV3 a posicions de lideratge- i el president de la CCMA, Enric Marín, ex secretari de comunicació del Govern amb ERC, que ho té més difícil de continuar perquè té el suport del PSC.

El rebuig de les tres candidates a ocupar Cultura ha fet que Mas canviés d'opinió i decidís oferir el càrrec a Ferran Mascarell. Mascarell ja va ser conseller entre l'abril i el novembre del 2006 amb Pasqual Maragall i la seva gestió -després de Caterina Mieras- va rebre elogis unànims.

Però el retorn d'Esquerra al Govern, que va reclamar Cultura al segon tripartit, el va deixar fora. Des de llavors ha marcat perfil propi -va participar fins i tot en un acte de la casa gran del catalanisme- i ha accentuat les crítiques al PSOE.

El mateix José Montilla va anunciar, durant la campanya, que comptava amb ell i amb Antoni Castells, també crític i del sector catalanista del PSC, per al seu futur govern si guanyava.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Marta, Barcelona, 28/12/2010 - 21:03

Quina doble moralitat, mentre anava proposant se alcaldable (hi té tot el dret) mantenia relacions amb el sr. Mas. Ha triat el que més segur tenia. Senyor Mascarell, i la ideologia qué? Ens ha deixat clar que volia ser alcalde en benefici propi, no en benefici de Barcelona.

#7 jajajajaa, barceona, 28/12/2010 - 18:14

Carai al final sera el govern dels millors disponibles disposats....A la terribls segur que li sembla poc....a canvi dels favors fets

#6 josepxicot, barcelona, 28/12/2010 - 15:12

Compte,Els zapateristes ho tenen magra.
Els del PSC,mica a mica aniran cap al co
ve,cap al cap i casal o la Casa Gran del
pujolisme,ès el futur per ells,Zp ho ha en
funsat tot,quedaran els obreristes (PSOE)
que sel´s menjaran,Ciutadans i PxC als
barris obres,ves per on,quin drama.

#5 Jaume, Barcelona, 28/12/2010 - 11:49

La pregunta és per què ho va rebutjar, i si tenia a veure amb mantenir la CCMA penjant de Cultura, a canvi de fer "l'aprimament" que sembla que volen alguns partits. Per beneficiar el grup Godó i UTECA?

#4 josep, Manresa, 27/12/2010 - 22:39

Bakunin ,ho has clavat. Molt bó.