Publicitat
Política · 11 de Març de 2014. 22:21h.

Terricabras fa una crida a no "fer-se les víctimes"

El candidat d’ERC a les europees afirma que “els nostres governs i dirigents també han comès errors”

Terricabras fa una crida a no "fer-se les víctimes"

Josep Maria Terricabras, amb l'ex conseller del PSC, Ernest Maragall

El candidat independent que encapçala la llista d’ERC per a les eleccions europees, Josep Maria Terricabras, ha fet una crida a no “fer-se les víctimes”.

“Són molts els incompliments i agressions que Catalunya ha rebut per part dels governs espanyols. Quan recordem això, però, ni exagerem ni ens fem les víctimes, perquè sabem que no hem de mirar només cap enfora ni hem de carregar exclusivament totes les culpes als forasters. I és que sabem perfectament que els nostres governs i els nostres dirigents també han comès errors”, ha apuntat.

Una afirmació que ha fet a la conferència ‘Un país nou per una nova Europa’ que ha pronunciat aquesta tarda a l’Auditori Once de Barcelona, amb la presència de la secretària general d’ERC, Marta Rovira, de l’exconseller del PSC i número dos a la llista d’Esquerra a les europees, Ernest Maragall, l’exdiputat del PSC, Toni Comín i l’alcalde de Vic i president de l’Associació de Municipis per la Independència (AMI), Josep Maria Vila d’Abadal.

Terricabras també ha assenyalat que “tots hem tolerat massa desigualtats i injustícies, que no hem sabut eradicar la corrupció i algunes males praxis”, i ha afegit que “al darrere i pel damunt d’això hi ha hagut un maltractament sistemàtic, oficial i oficialitzat, per part de les autoritats espanyoles” i ha posat com a exemple la sentència del Tribunal Constitucional del 2010 contra un Estatut del Parlament de Catalunya que “ja havia estat aprimat i ribotat”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Xipolleig, Barcelona, 12/03/2014 - 12:34

Convindria que fóssim conscients de les errades que s'han fet a nivell nacional, des de l'època Tarradellas, per suposat a l' època Pujol i els governs posteriors.
La independència hauria de servir perquè alguns fossin adults i no culpessin sempre a Espanya de tot el que no va malament.