Publicitat
Política · 6 de Juny de 2016. 18:12h.

The Guardian considera que el procés és tan "impopular" a Europa com el Brexit

El rotatiu compara els “sentiments” dels independentistes amb la dels britànics favorables de sortir de la Unió Europea

The Guardian considera que el procés és tan "impopular" a Europa com el Brexit

Carles Puigdemont

El corresponsal del The Guardian a Espanya, Giles Tremlett, ha assegurat que el procés independentista “es tan impopular entre els líders de la UE com el Brexit”. Així ho ha afirmat en un article on ha assenyalat que els independentistes i els britànics que volen sortir de la Unió Europea comparteixen “sentiments”.

“Sobirania, identitat, la sensació que els gorrers d’altres llocs es gasten els teus diners i el rebuig a una metròpoli llunyana i desconeguda. Si es canvia Brussel·les per Madrid, hi ha fulletons de les respectives campanyes que són intercanviables”, ha sentenciat el periodista del rotatiu britànic.

Tremlett ha escrit aquest article després d’entrevistar la setmana passada al president de la Generalitat, qui s’ha mostrat confiant en què “la UE farà una extraordinària demostració de realisme polític i d’una admirable habilitat darwiniana per adaptar-se” en cas que el Regne Unit surti de la Unió Europea o Catalunya trenqui amb Espanya.

Puigdemont ha afirmat que “em deixaré la pell” per tirar endavant el full de ruta. The Guardian ha afegit, en aquest sentit, que “els seus amics i companys insisteixen que Puigdemont aniria a la presó si fos necessari”. El president del Govern, per altra banda, ha reiterat que el procés “és una empresa profundament seriosa i profundament democràtica”, i ha afegit que “no podria desobeir la voluntat del Parlament”.

"Què és més important, el que diguin els membres d'un tribunal polititzat o el que voten els ciutadans?”, ha preguntat Puigdemont, qui ha insistit que la voluntat dels catalans pesa més que “els capricis d’un tribunal desacreditat”. The Guardian, però, ha subratllat que “la Constitució espanyola no dóna dret a Catalunya a autoproclamar la seva independència i recentment s'han reforçat els poders del TC perquè pugui actuar contra els separatistes”.

Tremlett ha assenyalat que “hi ha tímids indicis” per creure que “el globus separatista pot començar a desinflar-se”. No obstant, ha indicat que “indignats, els catalans mai oblidarien” que el seu president “fos a la presó”.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#20 Nen, Sqs, 07/06/2016 - 15:09

Leyendo esto, se vé claramente que el corresponsal de The Guardian en España hace un diagnóstico muchísimo más certero y realista que nuestro iluminado "pesident".
"¡Europa nos mira!"... y ¡¡se acojona al ver lo perdidos que andamos!!

#19 Carlos Gomez, Bcn, 07/06/2016 - 12:41

"Segun Die Welt: El separatismo catalan es una mafia.
Die Separatisten-Mafia es el titular escogido por el experto en politica internacional del diario aleman Die Welt'.

Negocios.com 18-2015

Malgrat TV3 els coneixen a tot arreu.

#18 Protágoras, bcn.España, 07/06/2016 - 10:05

Último barómetro del CIS.

36,8% que España siga igual
28,3% comunidades con menos autonomía.
13,6% comunidades más autonomía
10% posibilidad de convertirse las comunidades en estados.

Democracia es respeto a la voluntad de la mayoría. 38,3 igual autonomía, 28,3% menos, 23,6 más (13,6 10).

#17 botifler1914, Sintaca, 07/06/2016 - 09:28

CAP PROBLEMA, les enviamos a Mortadelo y todo arreglado.

#16 zeppelin74, bcn, 07/06/2016 - 07:58

"Bona feina" Romeva.Ja,ja,ja.....