Publicitat

Josep Costa: “Tenir un parlament no és imprescindible per a fer un procés d’independència”

Tics autoritaris

El vicepresident del Parlament, Josep Costa, en una entrevista a Vilaweb el passat 31 d’octubre, assegura que el Consell per la República és una amenaça a les funcions del Parlament. “L’amenaça són els poders de l’estat espanyol, que no ens deixa fer la feina”, critica.

“El Consell per la República és un ens molt necessari. També a l’hora d’exercir una representació que el parlament ara té blocada. El president Puigdemont presidirà el Consell per la República quan hauria d’estar presidint el govern de la Generalitat per voluntat d’aquest parlament”, recorda.

Costa assenyala que “una proporció majoritària que no sabria quantificar de les independències del món s’han fet en territoris sense parlament. Per tant, d’un punt de vista conceptual, tenir-ne un no és imprescindible per a fer un procés d’independència”.

“Dit això, nosaltres en tenim un que representa el poble de Catalunya. I en les últimes convocatòries electorals amb una proporció més alta que mai. L’hem de preservar i reivindicar. No tant per què ens hi deixin votar o no, perquè ja sabem que és intervingut, sinó per mantenir l’expressió democràtica d’aquesta majoria", aclareix.

Finalment, reivindica que “la desobediència civil és un mecanisme efectiu i eficaç. Efectiu i eficaç per a lluitar contra les injustícies en societats democràtiques que no són justes del tot”.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#25 Alejandro, Barcelona , 04/11/2018 - 04:41

Josep Costa, huperventilat pota negra. Que dice que no se necesita Parlament..insinua que aquí podrían hacerlo? Y eso que sería? Dictadura.cat?

#24 Joan Carles, Barcelona, 02/11/2018 - 18:06

Em sembla sentir parlar molta gent que tampoc considerava imprescindible els parlaments:
Castro,Lenin,Hitler,Stalin,Chavez,Franco,etc etc

Nihil novo sub sole

#24.1 lola, bcn, 03/11/2018 - 09:23

te olvidas de las Teocracias, que tampoco lo necesitan. Aquí ya hay doctrina sagrada, profetas, mártires, iglesia ( poder bunkerizado), feligreses encendidos, pensamiento mágico y los demonios de la carne (España).

#23 opinador, Barcelona, 02/11/2018 - 14:53

"Y en las últimas convocatorias electorales con una proporción más alta que nunca." MENTIROSO!!!!

sabes perfectamente que en votos el parlamenteo NO ES INDEPENDENTISTA

pero eso no os importa verdad, después de todo los fascistas sois así

#22 OVNI, ELX, 02/11/2018 - 13:42

"Entierran a Franco en una biblioteca para evitar que los fachas vayan a verle .
"Y encima lo han puesto en la sección de literatura catalana" se queja uno de sus seguidores"

El Jueves

#22.1 Español de Roda de Ter, Roda de Ter, 02/11/2018 - 15:28

Ei Ovni! Encara no m' has contestat a la pregunta que et vaig fer abans d' ahir. Ja som República? Es que em perdu. Ajudem si us plau.
Veig que molts comentaris teus no tenen res a veure amb la noticia, sempre pixes fora de test.

#21 OVNI, ELX, 02/11/2018 - 13:39

Durísimo artículo de un diario Suizo: Los catalanes están tan aferrados a la República como los españoles a la Dictadura.

http://cataladigital.cat/2018/03/23/durisimo-articulo-de-un-diario-suizo-los-catalanes-estan-tan-aferrados-a-la-republica-como-los-espanoles-a-la-dictadura/?fbclid=IwAR2aOjxRoTzsUW5LfayTnWKQPFrT-emWjZw28TGJXB3r3sYJmKb3AiI0VJQ

#21.1 opinador, Barcelona, 02/11/2018 - 14:55

hay repúblicas que son dictaduras, si no mira Irán, como sería el Talibanto Catalanista