Publicitat
Política · 21 d'Abril de 2021. 20:40h.

Tics autoritaris al procés

Vetades preguntes del PSC i deixen Vox sense senador

Tics autoritaris al procés

La Mesa del Parlament ha decidit paralitzar dues preguntes relacionades amb la sexualitat registrades pel PSC i dirigides a Govern de la Generalitat. Aquesta decisió s'ha pres la mateixa setmana que els partits independentistes i els Comuns han trobat una fórmula per deixar a Vox sense el senador autonòmic que li corresponia.

Les dues preguntes que ha bloquejat la Mesa estan relacionades amb la sexualitat, un arran d'un vídeo de Les Tres Bessones, en un programa emès a TV3, i una altra sobre el destí dels presos trans a les presons catalanes.

Els socialistes preguntaven sobre un capítol de X, la sèrie, en què les Tres Bessones feien referència a qüestions sexuals i que posteriorment va ser retirat perquè la seva creadora, Roser Capdevila, va protestar. "Quina és la base científica de presentar la sexualitat humana dissociant els òrgans sexuals del sexe de les persones?", demana el PSC a la pregunta escrita.

La diputada Gemma Lienas ja va anunciar a través de Twitter que el PSC havia preguntat sobre aquesta qüestió al Govern. Un anunci que llavors ja va rebre la resposta de la diputada d'ERC Jenn Díaz, que va equiparar la pregunta de Lienas amb les consignes que exhibien els autobusos d'HazteOir.

La Mesa també ha deixat en stand-by una altra pregunta que havien formulat els socialistes sobre el fet que les persones trans empresonades puguin demanar un trasllat a un centre penitenciari que correspongui al seu gènere. "S'han avaluat les conseqüències que per a les dones han tingut els trasllats de persones trans a les presons de dones?", pregunta el PSC.

La portaveu del PSC, Alícia Romero, es va preguntar si "la Mesa farà política de filtrar el que fan els grups abans que es publiquin" les preguntes, i va alertar que s'està anant per un "mal camí". Els membres independentistes de la Mesa consideren que les dues qüestions xoquen amb el que estableix l'article 163 del reglament, però els lletrats s'han posicionat a favor d'admetre-les a tràmit i han deixat l'opció de posposar-lo.

La polèmica es produeix la mateixa setmana que ERC, JxCat, CUP i Comuns hagin canviat el sistema D'Hondt pel quocient Imperiali, que beneficia els partits majoritaris, per designar els senadors que li corresponen a cada partit i deixar el grup que lidera Ignacio Garriga sense representació al Senat. D'aquesta manera, ERC i el PSC tindran tres senadors cada grup i JxCat els dos restants. La CUP ha donat suport a la mesura que també els deixa sense senador, en prioritzar el cordó sanitari a Vox.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#20 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Cataluñistan, 22/04/2021 - 16:53

Tics? todo el secesionismo es en sí mismo autoritarismo totalitario

#18 Agenda 2023, Chez Fangue, 22/04/2021 - 12:29

El protocol de l'AGENDA progre-republicana correspond a les sigles I.E.B., és a dir: ITACA-ESTACA-BUTXACA.
-promesa de viatge a la terra promesa
-garrotada a tot el que no pensa com ells
-omplir les butxaques mentre la cosa aguanti.

#18.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 22/04/2021 - 12:42

¡Jajajaja! ¡Bravo! Lo ha clavado Ud.

#17 El Sifoner, Castelló, 22/04/2021 - 11:34

"Va de democracia" y "en el parlamento se puede hablar y debatir de lo que se quiera" decían a boca llena.
Sera de su democracia y de lo que ellos quieran, claro.

#17.1 La Mare Superiora, Liechtenstein, 22/04/2021 - 15:07

#17

Boca plena? De què? Escolti,quines marranades de dir!

#16 LoisA, Tabarnia, 22/04/2021 - 09:15

Tenemos una versión siglo XXI de el padrino....o la madrina? Esto es es lo que nos podemos esperar de la neo pseudo democracia versión indepe. Todavía reciente la purga de letrados del Parlament.

#16.1 I tant!, Chez Titole, 22/04/2021 - 09:55

I a més aquesta fa més envolum que el Marlon Brando, de lluny.

#15 Benet S., Barcelona, 22/04/2021 - 09:01

El titular peca de benevolent perque la realitat es diferent. Els sediciosos abusen de tenir el ramat cautiu, enganyat i hipnotitzat que els vota per ser estafats per aquests farsants, mediocres i deslleials. Quan es giri la truita caldrà fer-los posar de genolls fins que demanin perdó pel colossal mal que han fet al pais, i costarà generacions.