Publicitat
Política · 16 de Juliol de 2009. 15:23h.

"Tindrem menys que Andalusia"

Francesc Homs diu que amb l'acord de finançament "no es compleix l’Estatut”

"Tindrem menys que Andalusia"

Imatge d'arxiu de Francesc Homs

El diputat de CiU Francesc Homs, ha criticat l'acord de finançament, i ha afirmat que “amb aquest finançament tindrem menys euros per habitant en sanitat, ensenyament, i serveis socials que Andalusia”. Segons Homs, "efectivament, el fons que garanteix els serveis essencials de l’Estat del benestar es reparteix per criteris de població, sense tenir en compte l’esforç fiscal de cada comunitat autònoma, és a dir, incomplint l’article 206.3 de l’Estatut, que estableix que s’ha de 'garantir finançament similar sempre i quan es faci esforç fiscal similar'".

Ha afegit que “en el fons de garantia de l’Estat de benestar hi posarem un 75% i cobrarem per la població ajustada a la baixa; per tant, tindrem menys euros dels que pugui tenir Andalusia i això és el que s’havia de canviar”.

També ha dit que “és un mal acord en el qual no hi ha canvi de model i no es compleix l’Estatut”, i que l’única aportació del finançament serà “actualitzar la població i per això no calia l’Estatut. I és que no es compleix la bilateralitat, no es té en compte el major esforç fiscal que fa Catalunya i no es recull cap de les variable establertes a l’Estatut per rectificar els criteris de població (costos diferencials, percentatge d’immigració, densitat de població, dimensió dels nuclis urbans, i població en situació d’exclusió social)”.
 
Homs ha afirmat que "si utilitzessin les xifres oficials d’Economia veurien que en el quart any d’aplicació de l’acord de 2001 varem tenir, segons les seves dades, 5760 milions d'euros de més. En canvi, amb el finançament del tripartit diuen que s’aconsegueixen 3800 milions".
 
Així mateix, ha negat que l'acord compleixi el principi d'ordinalitat: “El tripartit afirma que Catalunya se situarà en el 105%, quan hauria de quedar al 117% perquè es complís el principi d’ordinalitat segons les dades del Departament d’Economia”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Francesc, Mataró, 16/07/2009 - 15:36

Si els periodistes d'e-noticies no fossin minyones del govern, ja haurien explicat (perquè tenen les dades ala seva ma) que, segons dades oficials del departament d'economia i finances, aquest model aportarà, al quart any, 2000 euros menys que l'anteri