Publicitat
Política · 24 d'Agost de 2009. 21:33h.

Toc d'atenció a Ausàs

Governació desmenteix una entrevista del conseller a l'ACN

Toc d'atenció a Ausàs

Jordi Ausàs i Joan Ferran, en una imatge d'arxiu

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha defensat que la llei de consultes populars que s'està tramitant al Parlament és una "eina evident" per respondre la sentència del Tribunal Constitucional (TC) sobre l'Estatut. En una entrevista a l'ACN, Ausàs ha considerat que "seria una bona manera de donar la veu als ciutadans perquè s'expressin sobre la Constitució de Catalunya que és l'Estatut" ja que, segons el conseller de Governació, "els ciutadans han de tenir l'última paraula, no els tribunals". D'altra banda, ha interpretat que si el TC retalla l'Estatut "Espanya haurà expulsat Catalunya del mapa constitucional' i "marcaria un abans i un després", ha afegit.

Però hores després, el Departament de Governació i Administracions Públiques ha difós una noticia oficial en la que assegura que el conseller "no ha proposat en cap moment respondre amb un referèndum una hipotètica sentència negativa del Tribunal Constitucional".

La nota insisteix que "Ausàs, responent a les preguntes d’una entrevista periodística", ha explicat que la Llei de consultes populars per via de referèndum "és una eina útil al servei de les institucions i dels ciutadans de Catalunya per preguntar sobre qualsevol qüestió que afecti els interessos dels ciutadans, el seu Govern i les seves institucions"
 
"El conseller Jordi Ausàs -afegeix- ha insistit en què l’Estatut és constitucional i que és fruit de la voluntat dels ciutadans i ciutadanes de Catalunya, expressada en referèndum. Tanmateix, el conseller Jordi Ausàs, preguntat pels periodistes, ha explicat que en el supòsit que arribés una sentència negativa per part del TC i que el Govern i les institucions del país consideressin que cal preguntar novament a la ciutadania, "la llei de consultes populars podria ser una eina útil per fer-ho".

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Alcampelló, Barcelona, 26/08/2009 - 00:34

Pere(lleida):Creo que Rivera ha acertado al mencionar a Ibarretxe, pues es evidente que los separatistas de aquí le imitan.C´s no es una secta, sino un partido que propone el ciudadanismo del siglo XXI, en el que no caben los nacionalismos identitarios.

#4 Pere, lleida, 25/08/2009 - 19:24

Alcampelló , i que ens importa a nosaltres el que diu un guru de la secta "siudadanus"si, ni els vostres sectaris el poden veure.Autoinmoleu-vos i feu un favor a la nació catalana.

#3 jajape, Anoia, 25/08/2009 - 13:49

Primer es fan declaracions engrescadores i després ens adaptem a les ordres de " jefe " Posem i traiem banderes, canviem d'opinió en temes cabdals, sembla ser que en lo que no han canviat ni pensen canviar es en mantenir el carreg.

#2 Alcampelló, Barcelona, 25/08/2009 - 12:32

Dice Albert Rivera que Ausàs quiere ser como Ibarretxe, y ya se ha visto que eso no conduce a nada bueno. El desorden mental de la clase política dirigente catalana es de relevancia histórica, no tanto como en los años 30, pero casi.

#1 peret, Cincinatti de Dalt, 25/08/2009 - 11:38

HEHE el seu veí, el de la crosta li ha tocat el crostó.