Publicitat
Política · 22 de Juliol de 2008. 12:20h.

Toc d'atenció de Roca a Puig

"No confonguem el que la sàtira permet amb el que políticament pot ser irresponsable"

Toc d'atenció de Roca a Puig

Miquel Roca, en una imatge d'arxiu

L'advocat i ex dirigent de CiU, Miquel Roca, ha cridat a l'ordre -sense esmentar-lo directament- al secretari general adjunt de CDC, Felip Puig, per criticar el català del president Montilla. En un article d'opinió en La Vanguardia, Roca recorda que " des de fa molts anys hem vingut afirmant que Catalunya som tots. Gent de distintes procedències ha integrat aquesta realitat complexa que és el nostre país i ha preservat la seva identitat, superant tot tipus d'obstacles, persecucions i repressions. Entre tots i per la voluntat de tots hem aconseguit donar a Catalunya la continuïtat històrica que avui l'afirma en la seva identitat singular i específica".

A criteri de l'ex dirigent de la federació nacionalista, "la llengua constitueix l'ànima d'aquesta unitat. I, per això, la cohesió interna troba en la llengua l'element fonamental del projecte que es comparteix. I, per això també, hem integrat accents per a fer del català la llengua comuna. Que, per raons històriques, uns parlen millor que uns altres, però el simple fet de compartir-la i la voluntat d'usar-la ens aglutina com país. Deixem pels programes satírics la crítica fàcil dels errors o les dificultats. Però en el camp de la política i especialment des de l'escenari del Parlament no confonguem el que la sàtira permet amb el que políticament pot ser irresponsable. El que en l'humor pot, potser i no sempre, ser entès, ha de ser rebutjat en l'acció política".

"Potser no ens percatems del que representa per a Catalunya que la seva llengua sigui parlada i acceptada per una immensa majoria de ciutadans que no la van usar en la seva família ni a l'escola. I la representatividad d'aquests ciutadans no pot associar-se a cap examen gramatical o fonètic. Així hem construït la Catalunya d'avui, escapant de les polítiques que pretenien la seva desaparició. La immigració va plantejar, en el seu dia, problemes, cert. Però van fracassar els que van intentar convertir-la en agent disolvent de la identitat col·lectiva. Pel contrari, a l'assumir la llengua catalana com factor més rellevant de la seva voluntat d'integració, van ajudar a la cohesió i a la identitat de Catalunya. En el Parlament, no hi ha espai per a frivolizar sobre les bases de la moderna catalanidad. Catalunya som tots", conclou.

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#28 Meliq Salau, Reus, 23/07/2008 - 18:43

En Miquel Roca ja va fer prou mal a Catalunya als anys setantes del segle 20 repetint una i altra volta als espanyols que Catalunya no necessitava concert econòmic.
Gràcies senyor Roca i ara calli, deixi CDC i ingressi a Unió, en Duran es posarà content.

#27 Joan T., Barcelona, 23/07/2008 - 08:21

Pep(Manresa). Oblides l'extinta UCD

#26 pep, manresa, 22/07/2008 - 23:21

1.- El Felip Puig té raó però hauria estat més intel.ligent callar-s'ho.
2.- El Miquel Roca encara la caga més retreient-li, és un botifler acabat.
3.- La culpa de què no tinguem concert econòmic és, per aquest ordre, de PSC, PSUC i Miquel Roca.

#25 Eduard, Castelldefels, 22/07/2008 - 20:30

El Sr. Roca ja va dir el que calia amb la seva fallida Operació Roca. Els ciutadnas varen parlar clar. Ara seria bo que deixes als nous dirigents de CDC que actuin com cal i al seu aire. Tots hem de saber retirar-nos,.Tots tenim un temps. Vosté també

#24 TSSO, Terrassa, 22/07/2008 - 18:52

Dolors,
Em sembla que et manca un repàs a l'hemeroteca. No tenim el concert gràcies als amics del PSUC i del PSC. Per desgràcia els nacionalistes teníen molt poc pes en aquell moment. Si no mira al País Basc com els hi va anar.