Publicitat
Política · 20 de Maig de 2010. 20:45h.

Toc d'atenció del PP a Pere Macias

Acusen l'exconseller de defensar interessos particulars amb la Llei de Ports

Toc d'atenció del PP a Pere Macias

Macias, amb un cartell de Duran, abans de les darreres eleccions

El portaveu del PP en matèria de Foment, Andrés Ayala, li ha donat un toc al diputat de CiU Pere Macias durant el debat de la llei de Ports. Ayala ha insinuat que Macias intentava colar esmenes que afavorien interessos particulars en lloc de col·lectius.

"Vostè sap", ha afirmat, "que totes les esmenes que aquí s'han presentat, que responien a criteris contraris o que eren a instància de part, simplement no les hem admès. Si alguns votants d'alguns grups polítics sabessin a què es dediquen els seus representants a Madrid en lloc de defensar els interessos del col·lectiu que representen, potser deixarien de votar, perquè aquí veiem com es presenten esmenes contradictòries".

"Un mateix grup presenta una esmena i la seva contrària en raó del grup que li demana que ho faci. Això sí que és filibusterisme polític i, per descomptat, els votants de cadascuna d'aquestes comunitats autònomes haurien de saber a què es dediquen a Madrid", ha afegit.

Pere Macias, de la seva banda, ha rebutjat frontalment en el Ple el projecte de llei que considera una "vergonya" perquè, segons la seva opinió, suposa una "greu i autèntica regressió de l'Autoritat Portuària". Macias ha criticat el Govern per limitar la negociació d'aquesta norma al PP i "menysprear" a la resta de grups parlamentaris, i ha recalcat que el resultat és una Llei de retrocés competencial contra les autoritats portuàries.

El parlamentari de CiU s'ha mostrat molt crític amb el contingut d'aquesta Llei i també amb les formes seguides per l'Executiu, que no només no ha negociat amb la resta de forces, sinó que ni tan sols "se'ls ha consultat". "No ens ha donat cap tipus de joc parlamentari", ha retret al ministre de Foment, José Blanco. "Es queden sols, aquesta és la veritat", ha afirmat en referència al PSOE i PP, que han pactat una Llei que "retalla" les competències de les CCAA en l'àmbit de ports que exerceixen a través d'Autoritats Portuàries.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 David, Cornellà, 24/05/2010 - 11:10

A mi em sembla molt bé que els ports escanyols depenguin d'Escanyal. De la mateixa manera que els ports catalans dependran de Catalunya l'endemà de la Independència.

#2 Sir William Temple, Dublin, 21/05/2010 - 09:41

La notícia hauria de ser que els PSC vota contra els interessos de Catalunya. Que el PP digui no sé què de CiU és per tapar-li les vergonyes al PSC-PSOE. No entenc com hi ha gent que vota el PSC, és per anar al psiquiatre.

#1 Carles, baix llobregat, 20/05/2010 - 21:47

El titular és enganyós. El PP acusa a CiU de defensa coses que només afavoreixen a Catalunya i a entitats catalanes (en diuen interessos particulars, perquè el PP es pensa que defensa els d'espanya. és discussió de competències: Estat o autonomies)