Publicitat
Política · 5 d'Abril de 2014. 10:24h.

Toc de Junqueras a Mas

"Estem veient que de vegades el Govern no se sent compromès i busca altres majories"

Toc de Junqueras a Mas

Junqueras, amb Mas, en una foto d'arxiu (Foto: Parlament)

El president d’ERC, Oriol Junqueras, ha manifestat que la seva formació "se sent compromesa" amb l’acord de governabilitat signat entre CiU-ERC i ha lamentat que "estem veient que a vegades el Govern no se sent compromès i busca altres majories parlamentàries". "Està en el seu dret, però nosaltres no tenim pressa per sumar-nos a mals acords", ha apuntat.

El líder república, en una entrevista a El Periódico, ha expressat que "amb aquest Govern hi ha coses que no compartim, des de l’externalització del servei comercial de TV3 -pactada per CiU, PSC i el PP-, perquè entenem que es fa per afavorir un grup mediàtic concret, fins a l’acord de CiU amb el PSC sobre BCN World, ja que entenem que és un mal acord".  

Junqueras ha dit que "les millors eines possibles" per a Catalunya són "les d’un estat; per això volem un estat". "Jo no sóc nacionalista, sóc independentista. El meu objectiu en aquest àmbit és deixar de ser-ho", ha reblat.

"Som independentistes -ha defensat- per garantir que decidim on van els nostres impostos. Perquè el problema és que no hi ha prou diners per cobrir totes les necessitats que tenim en sanitat, en educació, en polítiques socials. La manta pressupostària no ho cobreix tot. Però ¿qui retalla la manta? El que gestio- na els impostos i se’ls queda, el Ministeri d’Hisenda. ¿Què volem? Una manta més llarga".

Sobre l’increment del sentiment sobiranista a Catalunya, el líder d’Esquerra ha recordat que "hi ha hagut moments en què semblava que els nostres objectius eren minoritaris. No ens vam rendir". 

Oriol Junqueras, en aquest sentit, ha dit que, "i ara que són clarament majoritaris, ¿algú creu que ens rendirem? Defensarem la causa de la democràcia per tots els mecanismes democràtics possibles. No ens rendirem".

Finalment, ha assenyalat que "hi ha un factor que té un punt de desesperant i d’inexplicable, que és que hi hagi partits que tenen centenars d’implicats en casos de corrupció i continuen guanyant eleccions". "El mecanisme més eficaç contra la corrupció és el vot dels ciutadans", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#9 guillem, bcn, 07/04/2014 - 16:26

"partits que tenen centenars d?implicats en casos de corrupcio? i continuen guanyant eleccions" Com ara el partit al que doneu suport.

#8 pep, manresa, 06/04/2014 - 10:12

Sóc independentista i ara mateix votaria Junqueras, entenc perfectament la seva postura però concretament en el cas de BCN World jo hauria fet el mateix que el president Mas, crec que les raons son òbvies.

#7 Quin parell!, TGNA., 05/04/2014 - 21:07

Junqueras: Mens sana in corpore sano... haz un poco de deporte.... y Mas también... por aquello de que relaja.

#6 joan, manresa, 05/04/2014 - 18:43

El Casal,18,35 h.--I fa be Sr.Junqueras...,fa molt be.El Nostre President es feble..,molt feble.Li cal un acompanyament puntual,que no se senti sol,els perills son molt i la carn es feble.També es cert Sr.Junqueras que els temps no estan per ser llepafils,enten oi..?No están els temps per ....

#5 SERGI m.n., Barna, 05/04/2014 - 13:28

Vigila Junqueras que et fan el llit !