Publicitat
Política · 19 d'Octubre de 2016. 12:41h.

Toc de la CUP després del viatge a París

La formació adverteix "no hi ha eleccions que substitueixin el referèndum"

Toc de la CUP després del viatge a París

Anna Gabriel

La diputada de la CUP Anna Gabriel ha advertit el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que "no hi ha eleccions que substitueixin el referèndum ni preguntes sobre cap altra cosa que no sigui la independència". "És un referèndum d'autodeterminació que el país respon sí o no a la independència", ha afegit.

Gabriel li ha exigit que "si és veritat que ens hem entès, no es moguin ni un mil·límetre d'aquest plantejament" i ha demanat al Govern que "deixin clar que vostès sí, i no com d'altres, volen arribar fins al final".

Puigdemont ha aprofitat la sessió de control per replicar als anticapitalistes que no hi haurà referèndum si primer no accedeixen a aprovar els Pressupostos de la Generalitat del 2017: "Hi haurà tantes reunions com sigui possible. Anem pas a pas. No hi haurà referèndum si no hi ha Pressupostos".

El president ha replicat que el Govern en cap cas "es desviarà del compromís que aquest poble votarà sí o no a la independència" però ha deixat la porta oberta que hi hagi "altres qüestions" si el referèndum és acordat.

Finalment, Gabriel ha apuntat que "l'Estat no permetrà aquest referèndum i ho boicotejarà absolutament tot" i ha demanat a Puigdemont que "convoqui la cimera de partits i entitats i faci tots els passos per fer el referèndum".

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat