Publicitat
Política · 16 de Gener de 2013. 15:48h.

Toc del Parlament Europeu a Espanya

Vota a favor que s'eliminin ministeris inútils

Toc del Parlament Europeu a Espanya

El Parlament Europeu, en una foto d'arxiu

El Parlament Europeu ha votat a favor d'eliminar ministeris inútils, que es prioritzin retallades en despesa militar i que es reparteixi equitativament el dèficit públic entre administracions.

Així, s'ha aprovat una esmena del grup liberal-demòcrata, en la qual l'eurodiputat de CiU, Ramon Tremosa, ha actuat com a ponent, perquè es reconegui que "si una regió és finançada amb transferències des del Govern central, és més difícil que sigui capaç de dur a terme un procés de consolidació fiscal que ajusti despesa a ingressos".

L'eurocambra també ha votat eliminar ministeris inútils i sense competències. Tremosa ha remarcat que "l’existència d'aquests ministeris no té sentit i representen una despesa que podria ser utilitzada per a reduir el volum del dèficit sense un impacte tan dur sobre la cohesió social com els ajustaments en sanitat i educació".

En aquest sentit, CiU ha afegit que Sanitat, Educació i Cultura es mantenen en funcionament "malgrat que formalment no tenen competències".

Pel que fa a la càrrega dels ajustaments, el Parlament Europeu ha votat a favor perquè "es divideixi de manera justa entre totes les administracions, tenint en compte els serveis que presten als ciutadans". Un dels objectius d'aquesta iniciativa és aconseguir que l'objectiu del dèficit per al 2013 sigui de l'1,5% del PIB i no el 0,7 per cent.

Publicitat
Publicitat

17 Comentaris

Publicitat
#11 Fran, Llinars, 17/01/2013 - 15:40

Collons ja toca liquidar ministeris que no serveixen per a res, però quan vegin la que te montat la Generalitat amb embaixades, conselleries i assessors, fliparàn.

#10 Cartanya, bcn, 16/01/2013 - 23:38

Europa no es afavorira en res per que no som estat, però si pot obligar a Espanya a no puteja els seus.

#9 Fem-nos veure al món, internacionalitzem el nostre cas, 16/01/2013 - 20:11

Demostrem de manera inequívoca als nostres representants polítics i a tot el món que volem ser ciutadans lliures d'un país lliure, penjem estelades, senyeres i banderes d'Europa al nostre balcó.

Cap estelada al calaix desada. Estelades al balcó fins a l'alliberació.

#8 ISAAC, girona, 16/01/2013 - 18:53

Chapeau per en Tremosa !!

#7 LOLA, BCN, 16/01/2013 - 18:40

Amb la llibertta de Catalunya no hi haura mes duplicitats inutils...

#7.1 pepe, andorra, 16/01/2013 - 19:50

a todos los totalitarios se les llena la boca con la palabra libertad, justo antes de acabar con ella. Con la honrosa excepción de la revolución norteamericana. Y no, puede q no haya duplicidades, pero habrá algo peor, la familia Pujol y todos los q dependen de ellos para llegar a fin de mes.