Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2014. 13:48h.

Toc d'Unió a CDC

Espadaler adverteix que una DUI és una "línia vermella"

Toc d'Unió a CDC

Espadaler, en una imatge d'arxiu

El president del consell nacional d'Unió i proper secretari general de CiU, Ramon Espadaler, ha advertit a CDC que una declaració unilateral d’independència (DUI) és “una línia vermella”.

Espadaler, en una entrevista publicada aquest divendres a El Punt Avui, ha parlat sobre la possibilitat de fer una llista conjunta amb ERC en unes possibles plebiscitàries. “No som aquí. És precipitat dir-ho. En el seu moment s'haurà de valorar. Les llistes unitàries han de tenir programes molt clars”, ha explicat.

“Jo no veig Unió fent una declaració unilateral d'independència des del Parlament. És la meva opinió, quan ho posem en consideració ho valorarem. Des de la perspectiva d'Unió, hi ha dues línies vermelles: una és la legalitat de la consulta i l'altra és que descartem la DUI”, ha argumentat.

En aquest sentit, ha admès que “és possible que la unitat no es mantingui intacta”.  Tot i això, ha recordat que “també es donava per impossible l'acord de la data i la pregunta. Amb tot allò que se separi d'aquí, és més difícil que es mantingui la unitat de criteri. Però també li diré que es donava per impossible l'acord de la data i la pregunta”.

Sobre si creu que la consulta s’acabarà fent ha assegurat que “mai no m'havia passat, en tot el temps que fa que faig política, de ser incapaç de preveure què passarà. No és tan fàcil portar la llei de consultes al Tribunal Constitucional. D'altra banda, la sortida del contenciós entre Catalunya i Espanya ha de ser democràtica, ha de ser votant”.

Publicitat
Publicitat

36 Comentaris

Publicitat
#28 valeri, bna, 02/08/2014 - 19:04

Son els dos escolanets del caradura del Duran Lleida. Independencia ja

#27 barretinaire, bcn, 02/08/2014 - 18:41

A qui es pensen que representen aquests mindundis? Gairebé estan igual de sobrevalorats que els de la Societat Civil Franquista

#26 Xavier, Sabadell, 02/08/2014 - 11:32

I què hem de fer segons UDC si Espanya impedeix la consulta? O si guanya el Sí-Sí? Estar a favor del Dret d'Autodeterminació vol dir assumir-ne les conseqüències, senyors. Com jo les assumiré en cas que guanyi el No.

#25 Lluis, Barcelona, 01/08/2014 - 23:49

N'estem fins els coll.... d'aquest d'Unio.
Que fotin el camp i s'en vagin amb els del PP.

#25.1 ALEX, Terassa, 02/08/2014 - 10:09

L´Espadaler que ve d´una nissaga de falangistes no pot anar al PP, a Catalunya estaría mal vist, perà això ja està CIU.

#25.2 Koan, Barcelona, 02/08/2014 - 16:59

Tots els que no opinin com jo q marxin de Catalunya, feixistes, unionistes. S'ha de ser demòcrata i opinar com jo, i si no fora, i quan poguem els jutjar...perdó, els expulsarem. Antidemòcrates, mira que no ser independentistes?. Fora fora! A la fogue..perdó a la fronter...perdó...que marxin!.

#25.3 pep, manresa, 03/08/2014 - 09:50

Koan, antidemòcrates son els que no deixen votar com el PP-PSOE o els que no acceptarien un SI-SI com dóna a entendre l'Espadaler perquè dir que la DUI és una línia vermella sabent que Espanya no és com el Regne Unit i no acceptaria la nostra independència és ser un antidemòcrata

#24 ANTONI, LA POBLA DE SEGUR, 01/08/2014 - 22:18

I continua l'ambigüitat d'Unio... Això ja no funciona senyor Espadaler. Aquesta manera de pensar és la que vol el PPSOE, doncs obliga a CAtalunya a negociar des de la submissió i de genolls. Malgrat tot espero que se'n adonin a temps i optin perl SÍ-SÍ