Publicitat
Política · 10 de Febrer de 2012. 10:20h.

Tocar de peus a terra

El periodista Rafael Nadal adverteix que anem cap a "la frustració nacional i de la depressió col·lectiva"

Tocar de peus a terra

Captura d'imatge de l'article

El periodista Rafael Nadal -recent Premi Josep Pla paper Seu llibre 'Quan érem feliços'- publica un article a La Vanguardia en el qual afirma arran del tancament de Spanair que "aixequem castells enlaire per sentir-nos com una nació independent i poderosa, però quan s’acaba imposant el món real paguem cada desengany com una derrota històrica. Al final, de tant imaginar un país virtual, ens acabarem fent mal de veritat, perquè les frustracions que ens genera són molt reals.

"Parlem i gesticulem com si fóssim un estat independent –i a sobre un dels més importants del món–, però actuem com una província espanyola de quarta. A l’hora de la veritat, l’agenda catalana ni respon a criteris propis d’independència –perquè és evident que no ho som, d’independents– ni a les regles del context regional espanyol que ens neguem a acceptar", afegeix.

En opinió de l'autor "no sé si a Catalunya podrem aguantar gaire més temps els atacs a l’autoestima que ens arriben en cadena: només en els dos darrers mesos hem patit l’episodi del retard en les nòmines de desembre dels funcionaris de la Generalitat, la paralització del procés de catalanització de la gestió de l’aeroport del Prat i la fallida de Spanair." També recorda que "en pocs anys hi ha hagut pilons de fracassos similars com les seleccions esportives o l’OPA de Gas Natural sobre Endesa, per citar casos ben diferents".

Segons la seva opinió "no podem seguir pel pendent de la frustració nacional i de la depressió col·lectiva" i assegura que "només queden dues opcions: la independència o la reintegració resignada a l’Espanya regionalista per tornar el temps en què vam renunciar a la sobirania per dedicar-nos als negocis. Reitero que, amb tot, qualsevol de les alternatives és cent vegades millor que el fracàs actual".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#5 Guerau, València, 12/02/2012 - 04:36

Més frustació que ser Ejpañó, és impossible...

#4 pepillo, barcelona, 10/02/2012 - 19:27

Menos mal que alguien, alguna vez, tiene un destello de lucidez.

#3 Carrasclet, Girona, 10/02/2012 - 16:45

Això ens passa per començar la casa per la taulada, abans de tenir línies aèrees, hem de tenir la independència, però aquesta no ens la donarà ningú, la hem de prendre nosaltres, però som un país massa porug i amb uns polítics massa covards i massa acomodaticis.

#3.1 Ramon, Barcelona, 10/02/2012 - 19:38

Tu mateix t'has donart la resposta ... ens quedem en la plorameca. Doncs, acceptem la realitat de que som una província, i anem a fer negocis¡

#2 Joanet, Rofes, 10/02/2012 - 10:51

No !! Mil vegades el fracàs abans que renunciar a la sobirania.

#2.1 Ramon, Barcelona, 10/02/2012 - 19:37

I què estàs disposat a fer, Joanet?, fins on series capaç d'arribar, més enllà de la plorameca de sempre? ... com ja em se la resposta, calla¡

#1 No anem... ens hi porten!, BCN, 10/02/2012 - 10:49

Jo he estat lluitant tota la meva vida per aixecar Catalunya, per que es el país que estimo i perquè em em dona la gana. No l'hi tinc por als reptes ni als riscos personals i professionals. Son els polítics els que han renunciat, a canvi de mantenir els seus sous i privilegis de per vida.