Política · 6 de Juliol de 2022. 14:57h.

Tolerància del Govern amb els manters

La consellera Tània Verge acusa a Vox de "discursos racistes" per preguntar sobre els manters

Tolerància del Govern amb els manters

La consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge, ha demanat tolerància amb els manters després que el diputat de Vox, Antonio Gallego, li preguntés durant la sessió de control al Parlament "quines mesures impulsa el Govern per erradicar el top manta".

Verge li ha dit que "ens temem que l'únic objectiu de la seva pregunta és, com sempre, criminalitzar les persones pel seu origen o pel seu color de pell, i no ens hi trobaran". "No admetem els discursos d'odi, racistes i xenòfobs, perquè el nostre és un model de país de caminar conjunt, Ande Dem, on els seus discursos d'odi, xenòfobs i racistes, no hi tinguin cabuda", ha afegit.

Gallego aleshores ha advertit que "no podem continuar suportant que segueixin degradant amb la seva presència els principals focus turístics i la imatge de Catalunya". "No es pot ni s'ha de tolerar aquesta pràctica il·legal que genera saturació d'espais públics, sorolls excessius, moltes molèsties, i constitueix un greuge deslleial per a totes les activitats que sí que requereixen una llicència municipal", ha exposat.

A més ha recordat que Pimec "l'últim estiu abans de la pandèmia va xifrar en 130 milions d'euros l'impacte negatiu del top manta" i ha assenyalat que "només aquests 130 milions es van donar a la ciutat de Barcelona, i només van comptabilitzar la presència de 900 manters, quan van arribar a puntes de gairebé 2.000". "Li demanem que s'arremanguin i deixin de blanquejar el top manta", ha reclamat el diputat de Vox.

Finalment, la titular d'Igualtat li ha replicat que la Llei d'Estrangeria precaritza la gent" perquè "no permet accedir a les persones migrades al dret a treballar legalment i això les aboca a precarietat, exclusió social i explotació".

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 pepe, andorra, 08/07/2022 - 11:49

si larga esa respuesta es unicamente, opino, pq de los manteros esos, estos se llevan comision. Es decir, los proveedores de los manteros, q todos sabemos quienes son, pagan una generosa mordida o coima, al politico, vasallo del señor feudal, por permitir q los manteros, sean estos de donde sean, vendan su mercancia de forma ilegal y sin pagar nada

#6 Ni tant sols disimulen, Gironès monamour, 07/07/2022 - 09:01

Que els nostres polítics s'han posicionat al costat dels aafricans està fora de qualsevol dubte, sols cal esmentar algun problema relatiu a aquest fen+omen malanomenat inmigració (quan és una invasió) per que et titllin de racista, franquista o nazi. Ells però viuen en barris estalvis i cobren un dineral per no fer res.

#5 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 06/07/2022 - 17:44

A eso se le llama competencia desleal. Y si todo un gobierno lo permite (ya sea estatal, autonómico o local) apaga y vamonos. Para qué entonces las leyes, me pregunto, si luego uno (bueno, algunos) pueden hacer lo que quieran. Y si todos dejamos de pagar aquellos impuestos que nos parecen injustos (habría tal comprensión) Seguro que no.

#4 CAT/BCN, Barcelona, 06/07/2022 - 16:30

Colors de pell diu aquesta pepa, Barcelona a base de indepes i comunes està patint una transformació a la baixa de cap a caída despampanant, i després tot son lamentos de cabr.nes contra Madrid de la que molts catalans s'enamoren, fins i tot indepes per lo bajini

#3 Capit@n España, Purgandus populus!!, 06/07/2022 - 16:27

Suena realmente extraño escuchar a un miembro del gobierno de un partido etnicista como ERC acusar de "discursos de odio, racistas y xenófobos" al único grupo parlamentario que tiene como jefe de filas precisamente a un hombre de raza negra.
Un gran razonamiento el de esta señorita.

#3.1 pepe, andorra, 08/07/2022 - 11:54

es la respuesta estandar del vasallo del señor feudal cuando lo ponen en un aprieto. No va a decir q deja q pasen estas cosas pq se lo han ordenado y pq, opino q no afirmo, seguramente se llevara una comision generosa del proveedor de ese mantero q hace venta ilegal en la calle. Q la venta ambulante esta prohibida en todos los aytos. de España.