Publicitat
Política · 6 d'Agost de 2010. 20:18h.

Tomás Gómez sí que planta cara a Zapatero

El líder del PSOE de Madrid vol ser el candidat a presidir la Comunitat

Tomás Gómez sí que planta cara a Zapatero

Gómez, amb Zapatero, en una imatge d'arxiu

L'exalcalde de la localitat madrilenya de Parla i actual secretari general del Partit Socialista de Madrid (PSM), Tomás Gómez, ha plantat cara al secretari general del PSOE i president del Govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, i a la direcció federal socialista, inclòs el vicesecretari general, José Blanco.

Gómez vol ser el candidat a la presidència de la Comunitat de Madrid en les eleccions de 2001, però Zapatero vol un rostre més mediàtic, com la ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez. Blanco, de la seva banda, vol erosionar Gómez per col·locar als llocs clau del PSM a militants afins, davant una eventual successió de Zapatero.

El líder del PSM ha resistit fins ara totes les pressions, inclosa una reunió amb el president del PSOE, Manuel Chaves. El seu argument és que, si hi ha més candidats, cal celebrar unes primàries, perquè el PSM decideixi. El pols es desenvolupa entre el PSM i la direcció federal del PSOE.

Zapatero tenia previst reunir-se aquest divendres amb Gómez per comunicar-li la seva decisió que Trinidad Jiménez sigui la candidata a la Comunitat. També vol que el candidat a l'alcaldia sigui Jorge Lissavetzky, secretari d'Estat d'Esports, per aprofitar la suposada popularitat que li hauria proporcionat la victòria espanyola en el campionat mundial de futbol.

Tanmateix, Gómez estava disposat a rebutjar el plantejament de Zapatero, i davant el risc d'un fracàs de la reunió, el president ha decidit ajornar-la. De fet, fonts del PSOE han afirmat que el cap de l'Executiu espanyol no podia permetre's una negativa pública del secretari general del PSM, qui té el suport del socialisme madrileny i, ara per ara, pels alcaldes de les localitats més importants.

Va ser alcalde de Parla entre 1999 i 2008, i sempre va saber moure's entre l'aparell socialista de l'àrea metropolitana de Madrid. Per això, el 2007, després del rotund fracàs del PSM a les eleccions autonòmiques i locals, va substituir el secretari general del partit a Madrid, Rafael Simancas.

En aquest congrés extraordinari del PSM, Gómez va arrasar, i va ser elegit secretari general amb un 91% dels vots. En el congrés de setembre de 2008 va ser reelegit per al càrrec amb el 85%, i amb l'objectiu clar de convertir-se en el candidat socialista a la presidència de la Comunitat de Madrid.

És un militant que difícilment pot ser identificat amb corrents ideològiques o alts dirigents del PSOE. No obstant això, té una àmplia experiència de gestió a l'estructura orgànica del partit, i coneix molt bé el mecanismes del poder intern al PSOE.

Ha ocupat càrrecs en l'agrupació socialista de Parla, al PSM, a la Federació Madrilenya de Municipis i al PSOE federal. Ha estat secretari de joventuts socialistes de Parla i secretari general de l'agrupació aocialista de Parla, membre de l'executiva regional del PSM des de 2000 fins 2004, president de la comissió de sanitat de la Federació Madrilenya de Municipis, on també és vicepresident, i membre del comitè federal del PSOE.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jep, Catalunya, 07/08/2010 - 02:25

Vaja, "eramos pocos,,,y parió la abuela", oi? Zapatrilero?