Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2011. 18:47h.

Tombada la llei d'independència

CiU s'absté al Parlament després d'abocar-se a les consultes

Tombada la llei d'independència

Albert Rivera, de Ciutadans, i Santiago Espot, de Solidaritat, durant el debat

El projecte de llei d'independència, que preveia una declaració unilateral aquesta legislatura, ha estat tombada per 49 vots en contra (PSC i PPC), 14 a favor (ERC, Solidaritat i Laporta) i 73 abstencions (CiU i Iniciativa). El president de la Generalitat, Artur Mas, com alguns consellers, s'ha estalviat el debat i només ha entrat a l'hora de la votació.

El diputat de Solidaritat Toni Strubell ha afirmat que "sense un estat propi no ens en sortirem" perquè "l'opció federalista és una pura quimera" i el "café para todos ha estat aplicat per anul·lar Catalunya". En la seva opinió, "som una nació de preàmbul i de postdata" car "Espanya no ha estat a l'alçada d'escoltar-nos" i que "volem un president que uneixi els catalans" en al·lusió al recent vot de Mas a les consultes.

La dirigent del PSC Montserrat Tura ha fet una intervenció de marcat to catalanista en la que ha admès que "la nostra nació té massa dificultats per formar part d'un estat" i "cap obstacle ha d'impedir que Catalunya assoleixi l'horitzó de llibertat que triï", però el PSC també s'ha abstingut.

Albert Rivera, de Ciutadans, ha destacat que el projecte de llei "ni és constitucional ni és legal, algú ho havia de dir" i que "jurídicament és infumable" mentre que Jaume Bosch, d'Iniciativa, ha subratllat que "l'autodeterminació només serà possible quan una majoria hi estigui a favor.

Laporta ha criticat que CiU voti a favor "al carrer" i s'abstingui aquí mentre que Jordi Turull, de CiU, ha defensat la necessitat d'"enfortir la nació" abans d'entrar en debats com aquest.

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#15 sulfuro sulfuro, Barcelona, 14/04/2011 - 19:49

Por una vez estoy con Laporta
Sostres escribe hoy: //Convergencia se ha pasado la vida agitando el independentismo para poder vivir del cuantioso negocio del autonomismo, per ayer se concretó el fraude en una de las actitudes más indignas que jamás se haya visto en sede parlamentaria//
Lleva razón

#14 glòria, vallés occidental, 14/04/2011 - 13:00

Als seus senyories. Tant als que han votat no , com als que s'han abstingut, aixó no s' acabat
i tornarem, però per el moment rebin vostes el meu mes amarg despreci.
I agrair als diputats de SI el seu esforç, tant físic, com dialèctic. Moltes gràcies.

#13 Francesc, Barcelona, 13/04/2011 - 23:47

Què va passar llavors? Doncs que el poble no va seguir els seus líders. Així de clar. De tota manera, ara la cosa és diferent. L'independentisme va pujant i pren iniciatives. És el moviment que té més força entre la societat civil del país, però encara ha d'avançar molt més.

#13.1 Alicantino, Alicante Valencia ESPAÑA, 14/04/2011 - 10:50

#13No

es por nada, Francesc, pero después de hacer votar hasta al gato: men. de 18, inmigr, 4 meses recogiendo voto y sin saber realmente cuántas veces ha votado cada uno... después de ésto sólo un 18% que no es ni un 10 en términos reales, y con la q está cayendo ¿cuando verás la realidad?

#12 Mendrugo, Vic, 13/04/2011 - 23:47

Es una pena.... Daría un céntimo por ver si hay bemoles de proclamar la independencia jajaja

#11 Elemental, Mi querido Watson, 13/04/2011 - 23:43

No es que no haya independentistas, lo que no hay es huevos.