Publicitat
Política · 7 de Desembre de 2020. 11:42h.

Toni Castellà prega aixopluc a JxCat

Demana “un acord” electoral després de trencar amb ERC

Toni Castellà prega aixopluc a JxCat

El líder de Demòcrates, Antoni Castellà, ha reconegut que buscarà un pacte amb JxCat per a poder formar part de les seves llistes electorals, després que ERC hagi decidit trencar l’acord parlamentari després que el partit participés en una reunió amb grups independentistes d'extrema dreta. ERC també ha demanat als parlamentaris Antoni Castellà i Titon Laïlla que deixin la seva acta de diputat.

Castellà, en roda de premsa, ha al·legat que a l’esmentada reunió “ningú podia saber qui es connectaria” i ha explicat que es van connectar només “dos voluntaris de Demòcrates”. “Divuit persones estaven connectades, la majoria d’esquerres. Només una persona del Front Nacional”, ha assegurat.

En aquest sentit, ha manifestat que “és molt greu el que està fent ERC, atacar Demòcrates amb una fake new”. “És injust, immoral i una gran mentida. No s’ho mereix Demòcrates, hereus de Carrasco i Formiguera”, ha reivindicat.

A criteri de Castellà, la petició d’ERC respon a la “incomoditat profunda des de fa mesos amb Demòcrates per la nostra defensa de la via unilateral i del mandat de l’1 d’Octubre”. En aquest sentit, ha acusat els republicans de “col·laboracionisme amb l’Estat espanyol”.

“ERC ha passat pàgina de l’1 d’Octubre”, ha assegurat el diputat, a més de retreure’ls “campanyes de guerra bruta, de mentides i de fake news”. “El més coherent és que els diputats d’ERC abandonin el grup republicà”, ha considerat.

Tot i això, ha remarcat que “seguirem explorant la necessitat d’un acord amb forces que busquin la via de la confrontació i unilateral. Si no és possible ens presentarem en solitari. Però encara tenim temps”. “Parlarem amb Junts per Catalunya, una de les grans formacions d’aquest país”, ha indicat.

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#28 Mariona S., Capellades, 12/12/2020 - 16:52

Demòcrates és un partit coherent, amb sensibilitat social i progressista de centre. Amb experiència de govern i amb lleialtat demostrada al President legítim de Catalunya. Fidels a la República. Cal que Junts (JxC) tingui llistes integradores de país, amb dirigents de vàlua que aportin. Cal generositat i intel.ligència, i mirar cap el futur.

#25 Lobisome, BCN, 07/12/2020 - 16:53

Perdonen pero el enmascarado a la derecha de Castellá (Castellà, perdoni!) no es Eduard Reis, antes conocido como Eduardo Reyes? Estos de demòcrates son verdaderamente la crème de la crème... una auténtica pena que no gobiernen los destinos de los catalunyenses para llevarles allí donde merecen...

#24 Tirant, Bcn, 07/12/2020 - 16:39

A tothom que hagi participat en l'intent de cop d'estat contra la Constitució i l'Estatut se'ls ha de negar per sempre la condició de "demòcrates". I als que els justifiquen i aplaudeixen també.

#23 marc, barcelona, 07/12/2020 - 16:29

Y esta gente no ha pensado en buscarse un trabajo de verdad? Una vez se meten en politica ya no lo sueltan, a vivir toda la vida enganchados a la mamella.

#22 Marcial, Santa Coloma, 07/12/2020 - 15:51

Cömo brilla el cuerno. Tienen las hormonas desatadas, no duran más de un mes con el mismo. Esos separatas son un desmadre, un despiporre que convierten las bacanales de Calígula en jueguecitos de bebés. Pues nada, a calentar a los amiguetes y liarse con ellos, y si hay suerte y embarazo, formar una familia.