Política · 5 de Març de 2014. 12:53h.

Toni Comín ja ho va advertir

L'exdiputat va afirmar el 2012 que "el pla B del federalisme ha de ser la independència"

L'exdiputat del PSC, Toni Comín, ja va afirmar el 2012 en declaracions a e-notícies que contemplava la independència com a pas 'B' del federalisme, tal com ha recordat avui durant la tertúlia d'El món a RAC1. Comín també ha anunciat que es troba amb negociacions amb ERC per anar de número 3 a les europees.

L'exdiputat va indicar aleshores que "la millor opció per a Catalunya és un pacte federal amb Espanya i defenso el pacte federal no perquè sigui ni més ni menys viable, que no crec que hagi de ser el criteri, sinó perquè és el millor per al país".

"Crec que un pacte federal de veritat és la millor opció perquè pot tenir els avantatges de la independència sense els seus inconvenients", va afegir abans de dir que "aquest pacte ha d'incloure en primera instància el dret a decidir, el reconeixement de Catalunya com a nació i que es redueixi el dèficit fiscal a la meitat".

Segons Comín, "estic parlant de federalisme real, federalisme simètric, però els federalistes hem d'admetre que no és evident que aquest pacte sigui possible". En aquest sentit, va comentar que els federalistes només poden fer dues coses: "La primera, marcar-nos un horitzó temporal per saber si aquest pacte és viable, i això podria ser cap al 2014".

"La segona cosa -va dir- és decidir quin és el nostre pla B. Si aquest pacte federal és viable fantàstic, però si no ho és jo crec que el pla B dels federalistes ha de ser la independència. No crec que s'hagi de dir al país que en cas que el pacte federal fracassi l'alternativa sigui quedar-nos com estem".

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 spanish, Madrid, 05/03/2014 - 15:41

jajjajajajajajajajaajjajaajaja i Junqueras traga jajajjajaajajaaa

#3 Funcional, bcn, 05/03/2014 - 14:28

Esto es lo que se ha criado en los partidos politicos en los ultimos 30 años. Gente que han crecido en un mundo absolutamente desconectado de la realidad del mundo. Gente que la unica opinión que conocen es la de la administraciona publica. Gente con palabras sin contenido. Gente sin futuro.

#3.1 Carles, Barcelona, 05/03/2014 - 15:47

Ho deus dir per tota la colla de grans intelectuales del baix, de ppssoe com Balmon, ni ofici ni benefici, desde els 18 anys menjan de l'olla, en Montilla, el javi, i tot l'aparell, que no saben que es una feina no pública...
Balmón a l'atur, que el fitxaràn de "matón de discoteca"...o poder ni això

#2 PEZONES para el XILIPOLLAS más PIGDIN, PIGDIN, 05/03/2014 - 13:42

Comín sabes que hay ciertas cosas
que debes superar,
ya sabes que el camino se hace al andar,
andas preocupado, mal andas, andas mal
por el camino que vas, ¡ay! pajaro
no es por nada pero hay algo en ti Comín que huele mal.

#1 Pablo, Madrid, 05/03/2014 - 13:22

¿Alguien aún rebate que no hay submarinos de ERC y Convergencia en el PSC? Caretas fuera ya.

#1.1 Pre Pau, Can Fanga, 05/03/2014 - 14:03

submarins i subno...