Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2008. 09:05h.

Toni Soler "aprova la discriminació del castellà"

"La constato, l'aprovo i reclamo a la societat que ho digui en veu alta sense por a la reacció adversa"

Toni Soler "aprova la discriminació del castellà"

Toni Soler

El periodista Toni Soler ha manifestat en una entrevista a l'Avui que "jo no denuncio la discriminació del castellà a Catalunya, sinó que la constato, l'aprovo i reclamo a la societat que ho digui en veu alta sense recança ni por a la reacció adversa. És una obvietat dir que hi ha discriminació del castellà a l'àmbit institucional perquè hi ha discriminació positiva del català. Això intenta compensar una situació històrica adversa i la situació actual del mercat".

"Jo he tornat a veure el que vaig dir i ho subscric al 100%. Mala sort si t'agafen una frase i l'aïllen. L'únic greu que em sap és que els senyors d'El Mundo puguin pensar que en mi tenen un aliat a favor de la seva croada", ha afegit. Soler considera que "pensar que arriben a Catalunya un milió i mig de persones que no saben el català i que la llengua no se'n ressentirà és pueril. I això s'ha de poder dir sense que ningú t'acusi de racista. Ara plou sobre mullat. La primera immigració és va integrar més o menys bé però ja va generar la situació que patim ara. El català no té un problema de prestigi, com va passar entre les classes altes de Barcelona o a València".

"L'ideari de Ciutadans té punts que s'acosten al deliri mental, com considerar nazis tots els catalans, des dels Maulets fins a Alícia Sánchez-Camacho. No em mereix cap més comentari. M'agradaria, però, que hi hagués en aquests cercles més cultura històrica per a termes com nazisme o Holocaust".

Publicitat
Publicitat

149 Comentaris

Publicitat
#149 Arevacvs, Barcelona, 08/12/2015 - 20:20

Lo siento cebollos nazionalistas. Con Ciudadanos os ha salido un buen sarpullido. Seguid llorando ploramicas.

#148 Llorenç Garcia, Granollers, 26/11/2008 - 21:43

Si es que ya los nacionalistas ni se recatan. Ya dan por buena la discriminación y la persecución como arma política e ideológica. Y luego se quejan de que se les tilde de nazis. Hay que tener cara.

#147 Isern, Barcelona, 26/11/2008 - 17:13

Respecte al comentari del sr. Toni Soler, no se de quins deliris parla, si n?hi ha coses que pensa que son deliris, que digui quines son, pero no es pot posar un exemple que no te res a veure amb la ideología de cap partit per fer una crítica política.

#146 TONI, BARCELONA, 26/11/2008 - 16:48

Los nacionalistas, a semejanza de los nazis en Alemania, que solo eran buenos alemanes los del partido o simpatizantes, automáticamente lo califican de ?facha?. Así pasa con CIUDADANOS, que buscan la libertad e igualdad y no discriminación de nadie.

#145 Pere, Bcn, 26/11/2008 - 16:22

Discriminarem el castellà fins que es compensi la discriminació del català durant 300 anys. Us pagarem amb la mateixa moneda espanyols.