Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2013. 11:01h.

Topada entre Camacho i Jaume Barberà

"Vostè creu que aquesta pregunta és procedent?"

Topada entre Camacho i Jaume Barberà

Camacho i Barberà, en una entrevista anterior a RAC 1

La presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, i el periodista Jaume Barberà, han topat a El món a RAC1 quan el presentador de Singulars, després d'una llarga introducció, li ha preguntat "com pot vostè justificar aquest asfíxia econòmica a Catalunya des de Madrid?".

Camacho ha retret al periodista que "vostè ha parlat d'un reguitzell de coses molt diferents", però Barberà li ha preguntat "sap quin és el dèficit fiscal de Catalunya?". La política ha discrepat en les xifres amb el periodista i aquest li ha etzibat "vostè qüestiona les dades que no li van bé".

"Em sembla molt bé que vostè doni les seves dades, però jo em fio de les dades del Govern", ha replicat Camacho, a més de deixar clar que "no li accepto que parli d'asfíxia". La president del PPC ha instat el periodista a fer "autocrítica". Barberà també ha retret al PPC "per què no compleixen l'Estatut?".

A Camacho tampoc no li ha agradat que Barberà li preguntés si en la manifestació del 12-O conviuria amb la ultradreta a Catalunya. "Vostè farà fora de la Plaça de Catalunya a qui porti símbols feixistes?", ha preguntat. "Vostè creu que procedeix aquesta pregunta?", ha replicat molesta la dirigent del PP.
 
La presidenta del PPC, d'altra banda, ha considerat que "Duran està més a prop del PP per evitar la independència que de Mas". També ha augurat que "cada vegada hi haurà més proximitat entre els 4 partits que estem per la convivència i no volem el xoc de trens [PP, C's, PSC i Unió]".

En aquest sentit ha indicat que els punts en comú amb Unió "passen perquè abandoni els plantejaments federals i parli amb Rubalcaba". També ha assegurat que "en un referèndum estic convençuda que guanyaria el no", tot i reiterar que la consulta no es pot fer perquè no és legal".

També ha alertat que "la DUI seria un gran error pel govern. Estarien cometent un greu error perquè Europa no l'acceptaria". La dirigent del PPC ha insistit que "a Catalunya es pot produir un trencament greu de la convivència". "Estic segura que no hi haurà una Catalunya independent. No ho crec en absolut", ha indicat.

Publicitat
Publicitat

120 Comentaris

Publicitat
#59 De la Garrotxa, Garrotxa, 04/10/2013 - 08:43

És curiós que per parlar de l'Estatut que va quedar fruit de la sentència del TC, la Sra Sánchez en diu "Estatut Constitucional". De fet aquest estatut no és legítim: els canvis que s'hi van intrduir en la setència són significatius i èr tant cakdria tornar-lo a posar a referèndum. Frau de llei?

#58 Barcelona is not Catalonia, .bcn, 04/10/2013 - 02:20

Desde hace algunos días estamos viendo en nuestras calles,en nuestras pueblos y ciudades una proliferación de banderas de España que me agrada sobremanera. Ya era hora de que la gente empiece a perder el miedo y diga abiertamente que no quiere que se levante una frontera entre CAT y el resto de ESP.

#58.1 alex puig, barcelona, 04/10/2013 - 16:46

No se on veus tu les banderes espanyoles. Jo en veig molt poques ( 1 o 2 en 3 setmanes). Almenys a l eixample, sarria o st andreu. D estelades i senyeres n hi ha forces tot i que tampoc tantes com x la diada.

#58.2 Lince, Vilanova, 05/10/2013 - 11:36

Hay pocas, todavía. Y hemos aprendido que entre ellos y nosotros , siempre habrá ?la" distancia. Nos acercamos a sus posiciones, hicimos por entenderles... Y ellos han vuelto a mantner ?la distancia".. Con mentiras. Como hizo el franquismo. Los unos hacia un lado, y sus hijos hacia otro.

#58.3 barretinaire, bcn, 05/10/2013 - 12:48

"jo sóc un paràsit, un paràsit, espanyol", "jo sóc un paràsit, un paràsit, espanyol".
Per Catalunya, Espanya significa l'empobriment i la castellanització, és a dir, l'extremadurització de Catalunya.

#57 La Veritat, .bcn, 04/10/2013 - 00:56

Los partidos SEPARATISTAS deben ser ILEGALIZADOS lo antes posible...debe ampliarse la Ley de Partidos y prohibir los partidos que quieran la secesión de parte del territorio español...Hay que estar siempre con la LEY y el SENY catalán...

#57.1 un moment, Barcelona, 04/10/2013 - 07:44

Els partits separatistes els podreu il·legalitzar, com tot allò que molesta a l'espanyolisme totalitari, però les persones independentistes, no. Podreu il·legalitzar centenars de milers (per no dir milions) de persones que només volen ser catalanes ? Ho dubto.

#56 Tot per la pasta, (gansa), 03/10/2013 - 23:52

Però aquest Barberà on "treballa" (és un dir) ara, a TV1, la 2 o TV3?.

#55 freire, barcelona, 03/10/2013 - 22:24

Barberà dóna unes dades. Camacho en dona unes altres que diu que són les bones perquè són del govrn espanyol i sols admet aquesta font. En Barberà no li sap demostar que les dades de l'estat no són bones. Decepció, i em sap greu.