Publicitat
Política · 29 d'Abril de 2010. 17:24h.

Topada entre els Mossos i Villarejo

L'exfiscal "lamenta" que no aprovin el seu codi ètic

Topada entre els Mossos i Villarejo

Membres del comitè d'ètica de la Policia de Catalunya: d'esquerra a dreta, Mercè García, Carlos Jiménez Villarejo, Joan Saura, Cristina Manresa, Gemma Calvet i Josep Palouzié (foto: Noemí Jariod)

El Consell de la Policia de Catalunya, integrat per 16 representants de la conselleria d'Interior -entre ells comandaments policials- i 16 dels sindicats, ha rebutjat el projecte de codi d'ètica que va preparar l'exfiscal Carlos Jiménez Villarejo per 23 vots en contra, quatre a favor, dues abstencions i un vot en blanc. És una votació preceptiva però no vinculant.

El resultat de la votació, que per primera vegada al consell es va fer de forma secreta, evidencia que la proposta del codi d'ètica va rebre un ampli rebuig dels sindicats, de comandaments dels Mossos d'Esquadra i de representants de la conselleria.

Representants dels sindicats de la policia catalana han manifestat sobre aquesta qüestió que el conseller d'Interior, Joan Saura, ha de paralitzar aquesta iniciativa, que consideren una mostra de "intrusisme" i de "desconfiança" cap al cos dels Mossos d'Esquadra.

El projecte de codi d'ètica estableix que els Mossos d'Esquadra i les policies locals de Catalunya seran avaluats cada any per un comitè ètic, sense capacitat sancionadora, perquè la seva actuació respecti la bona pràctica policial. És la primera experiència d'aquest tipus a Europa

Sobre això, el comitè ha difós un comunicat en què "lamenta que el Consell de la Policia de Catalunya, en exercici legítim de les seves competències com a òrgan consultiu, hagi decidit no donar el seu recolzament al text presentat".

També expressa la seva "convicció que la iniciativa -pionera a Espanya ia la resta d'Europa-, de desenvolupar la recomanació europea proporcionant a Catalunya un codi d'ètica policial propi, és molt positiva per a l'enfortiment del sistema constitucional en tant que contribueix a consolidar valors democràtics que ja són presents a les policies catalanes, orientant la seva actuació, com a garants de drets, cap a la millora del servei públic que presten als ciutadans".

Igualment, s'indica que la proposta de codi d'ètica policial "no té finalitat sancionadora sinó orientadora, desenvolupant, des d'una perspectiva ètica, els principis bàsics de l'actuació policial".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Daserrout, BCN, 29/04/2010 - 22:53

Aquest tros de comunista d'en Villarejo, en contes del codi ètic per als Mossos, ho haguera d'haver fet pels seus col·legues del NKVD soviètic.

#1 Maria, Barcelona, 29/04/2010 - 22:33

Aquesta és la prova que el Cos de Mossos és intel·ligent. Villarejo els ha confos amb l'Stassi, el seu model de policia.